Biljetter

Stilbildande dj-veteranen DJ Shadow klar för två spelningar i Sverige i juni

DJ Shadow från Kalifornien, kanske den mest tongivande artisten inom experimentell instrumental hiphop, är klar för två spelningar i Sverige. På Pustervik i Göteborg den 8 juni och på Mosebacketerrassen i Stockholm den 10 juni.

 

47-årige Josh Davis är känd för sin tekniska samplingsperfektion kombinerat med musiknörderi på hög nivå och har varit aktiv i över 30 år.

 

DJ Shadow från San Jose i Kalifornien är en dj-veteran och vida erkänd som en nyckelperson och drivande kraft i utvecklingen av experimentell instrumental hiphop.

 

Han satte igång redan i slutet på 1980-talet och ända sedan det stilbildande debutalbumet ”Endtroducing” från 1996 vände upp och ner på både den dåtida och samtida dans- och hiphopscenen har DJ Shadow varit en av dj-världens mest respekterade och hyllade personer. Faktum är att ”Endtroducing” så småningom kom med i Guiness Rekordbok som det första helt samplade musikalbumet. DJ Shadow är också känd för sin enorma skivsamling, upp emot 60 000 skivor finns i hans ägo.

 

Genom att kombinera just teknik med samplingsperfektion och musiknörderi på hög nivå var DJ Shadow, eller Josh Davis som han egentligen heter, med och definierade och lade grunden för hur hela genren låter idag.

 

Dessutom fortsätter han att vara aktuell och så sent som i höstas kom albumet ”Our Patethic Age”, ett album han själv beskriver som sitt största och mest ambitiösa album någonsin. Nu ger han sig nu ut på en lång turné som landar i Göteborg på Pustervik den 8 juni och två dagar senare, 10 juni, på Mosebacketerrassen i Stockholm.


Tillbaka