Biljetter

Nada Surf kommer till Sverige i vår

Efter fjolårets succéartade temakonserter återvänder Nada Surf till Sverige i vår. 14 april spelar de på Nalen i Stockholm. Biljetterna till konserten släpps 3 oktober klockan 11:00.

 

Nada Surf såg länge ut att bli ett one-hit wonder. Efter det stora genombrottet med debutsingeln ”Popular” 1996 hamnade de i ett slags limbo. Nördrockens korta guldera var över då bandet två år senare släppte sitt andra album. Som ett resultat av det uteblev framgångarna och Nada Surf droppades av skivbolaget. Där och då tycktes karriären vara över.

 

Men då Nada Surf, efter fyra års tystnad, i september 2002 släppte sitt tredje album “Let Go” möttes de av en snudd inpå enhällig hyllningskör. De enda som inte omedelbart greppade skivans storhet var Pitchfork, som gav den det milt sagt ljumma betyget 3,8 av 10 möjliga. Men det spelade mindre roll. Bandet hade återuppfunnit sig själva och tagit flera betydande kliv mot den kultstatus som de har idag.

 

Därefter följde en kreativ guldera med fem album på tio år och intensivt turnerande, innan medlemmarna valde att ta en välförtjänt paus. 2016 återvände de med ”You Know Who You Are”. Och därmed bevisade bandet att de fortfarande kunde bryta ny mark och överrumpla sin publik 20 år efter det genombrott som först såg ut att även vara början på slutet för dem.


Tillbaka