Biljetter

IAMX ger unik akustisk konsert i Stockholm

De som har upplevt IAMXs genretrotsande värld har med all säkerhet förtrollats av den mörka, elektroniska ljudbild han bygger upp, och som kommit att bli hans signum. Med det kommande albumet ”Echo Echo” ställs allt det på ända; den här gången utforskar han det akustiska, och det är med ”Echo Echo” som IAMX för första gången åker ut på en helt akustisk turné. Med enbart en gitarr, en mikrofon och looppedaler går turnén till av IAMX utvalda konserthus världen över. Det är alltså något unikt som bjuds när turnén gör ett stopp på Vasateatern i Stockholm den 11 maj.

 

Biljetterna släpps den 31 januari kl 10:00 via Ticketmaster.se.

 

X:et i IAMX skulle kunna vara den okända matematiska variabeln. Samma variabel som konstant har förändrats i Chris Corners liv – från de hemmagjorda sovrumsinspelningar, de som blev fröet till den banbrytande 90-talssuccébandet Sneaker Pimps där Chris var en tongivande medlem, och hela vägen fram till det kommande albumet ”Echo Echo”.

 

Sedan Chris Corner 2003 lämnade Sneaker Pimps och skapade den teatrala personan IAMX har han liksom flutit fram. Både genrers och genus har luckrats upp och omformats till något nytt. Den röda tråden mellan 2004-års debut ”Kiss + Swallow” och IAMX:s åttonde studioalbum ”Alive In New Light” har varit den elektroniska inramningen och Chris Corners ovilja att fastna i en form. Med nya skivan ”Echo Echo” är den elektroniska inramningen borta. Istället får vi höra tidigare favoritlåtar i nya, akustiska inramningar. Och återigen undviker IAMX att fastna i en förutsägbar form.


Tillbaka