Biljetter

Grammynominerade Black Pumas till Sverige!

“Wu-Tang Clan möter James Brown”, så har radiostationen KCRW beskrivit Black Pumas och deras självbetitlade debutalbum. Det är verkligen en jämförelse som sätter huvudet på spiken. Senast förra veckan stod soulgruppen som Grammynominerade för Best New Artist, och i slutet av förra året vann de utmärkelsen Best New Band på prestigefulla galan Austin Music Awards. Detta är bara början för Black Pumas. 2020 väntar en världsturné, och 23 november ser vi dem på Berns i Stockholm. Biljetterna släpps 7 februari kl. 10:00 via Eventim.se.

 

Ibland kan det du efter söker efter med ljus och lykta visa sig finnas på din egna bakgård. Eller som i fallet med Black Pumas, lite längre ner för gatan. 2017 hade Grammyvinnade gitarristen och producenten Adrian Quesada spelat in några instrumentella låtar i sin studio i Austin i Texas, och sökte nu efter en sångare. Han kände många sångare men var på jakt efter något riktigt speciellt. Han sökte via vänner i Los Angeles, i London, men ingen kändes helt rätt.

 

Samtidigt hade Eric Burton precis flyttat till just Austin för att försörja sig som gatumusikant. Med en bakgrund inom kyrkokör och ett stort intresse för musikteater var han kanske inte given för en karriär på topplistorna, men när Quesada blev tipsad av en vän om ”den bästa sångaren han någonsin hört” ändrades gatumusikantens öde.

 

Resultatet av Quesadas och Burtons samarbete är Black Pumas och deras R&B- och soulosande självbetitlade album, ett album som hyllats av kritiker och nyvunna fans samt har nominerats till bland annat en Grammy för Best New Artist. Den 23 november intar Black Pumas Berns i Stockholm.


Tillbaka