Biljetter

Energiska Tacocat kommer till Stockholm

I början av maj släppte det amerikanska poppunkbandet Tacocat sitt helgjutna fjärde album ”This Mess is a Place”. Beväpnad med energi och trallvänliga indieanthems kommer de till Stockholm för en konsert på Obaren 15 september.

 

Sedan Tacocat bildades i Seattle 2007 har det mesta förändrats. Då kretsade allt kring MySpace och do it yourself-turnéer. Under åren som gått har bandet byggt upp en hängiven fanskara, som följt dem från obskyra källarspelningar till utsålda konserter på legendariska ställen som The Showbox. Det enda som inte har förändrats är Tacocats osvikliga förmåga att leverera hookiga poppunklåtar kryddade med ärlighet, humor och en feministisk utgångspunkt.

 

Gruppens fjärde album ”This Mess is a Place”, som gavs ut i maj 2019 av Sub Pop, tar sitt avstamp i 9 november 2016 – morgonen då USA vaknade upp efter ett presidentval som skulle förändra det mesta. Bakom den trallvänligt popiga ytan resonerar de kring maktstrukturer, privilegierade människor och systematiskt missgynnande. Men de går in i de här frågorna med en uppfriskande dos hopp och energi. Resultatet blir ett nyanserat album som funkar både som euforitrip och som utgångspunkt för djupare diskussioner.

 

Med sitt hittills mest helgjutna och välproducerade album i ryggen hälsar vi Emily Nokes, Bree McKenna, Eric Randall och Lelah Maupin välkomna till Stockholm 15 september.

 

”Most of the time, it feels like taking a joyride with four bonafide party experts egging you on as you drunk-text an ex.” – Pitchfork


Tillbaka