Biljetter

Danny Brown till Stockholm

Detroitrapparen Danny Brown är en av den amerikanska hiphopscenens mest udda artister, tillika en av de mest hyllade. Beväpnad med bangers som ”Grown up” och ”25 Bucks” (feat Purity Ring) och med nya albumet ”uknowhatimsayin¿” kommer han den 23 mars till Stockholm för en spelning på Debaser Strand. Biljetterna släpps 31 januari 10:00.

 

Danny Browns karriär började 2010 då han efter att ha släppt flera mixtapes landade ett skivkontrakt och släppte debutalbumet ”The Hybrid”. Det skulle dock dröja tills den kritikerhyllade uppföljaren ”XXX” släpptes 2012 som han skulle få det större erkännandet och ses som ett namn att räkna med.

 

Året efter kom albumet ”Old”, även det hyllat av musikkritikerna, ett album som klättrade hela vägen upp till plats 18 på Billboard Top 200 – något som inte händer artister inom den alternativa hiphopscenen varje dag.

 

På nya albumet ”uknowhatimsayin¿” som kom i slutet av 2019 har han teamat upp med legendariske Q-Tip från A Tribe Called Quest som producent, och den komiska ådra som Danny Brown ofta låter skina igenom i sitt textförfattande får här stå i rampljuset. Utöver musiken har Danny en talkshow på Viceland – Danny’s House- som gästas av vänner som ASAP Rocky och Zach Fox. Ämnen som avhandlas är spöken, aliens, high school och klädstil.


Tillbaka