Biljetter

The Dandy Warhols spelar på Mosebacketerrassen i Stockholm i juni

Med några klassiska hits, influerade av shoegaze, garagerock och brittpop, och ständigt turnerande har amerikanska bandet The Dandy Warhols varit angelägna ända sedan 1990-talet. I sommar ger de en spelning på Mosebacketerrassen i Stockholm den 5 juni och den omtalade rocksensationen ShitKid kommer vara förband.

 

The Dandy Warhols är rockbandet bakom obevekliga hits som ”Bohemian Like You”, ”We used To Be Friends” och ”Not If You Were The Last Junkie On Earth”. Nu kommer de till Sverige för en sommarspelning på Mosebacketerrassen på Södermalm i Stockholm den 5 juni.

 

Förutom ett gäng klassiska hitlåtar porträtterades bandet tillsammans The Brian Jonestown Massacre i den hyllade och Sundance-prisade musikdokumentären ”Dig!” från 2003.

 

The Dandy Warhols bildades 1994 i Portland, Oregon, i skuggan av grungens primetime. Med influenser från brittpopen (som just då regerade på andra sidan Atlanten), 60-talets garagerock och 80-talets shoegaze påbörjade The Dandy Warhols en karriär som skulle innefatta nio studioalbum och 27 singlar – hittills. Första skivkontraktet skrev de på direkt efter sitt första livegig.

 

Ända sedan starten har The Dandy Warhols seglat genom, och förbi, de ständigt omväxlande musiktrenderna. Courtney Taylor-Taylor (sång, gitarr), Zia McCabe (keyboard), Peter Holmström (gitarr) och Brent DeBoer (trummor) har haft hitsinglar, åkt på världsturnéer och till och med spelat under upploppen i Grekland 2008.

 

De har överlevt skiftet från vinyl och kassett till CD, CD till streams, och tillbaka till vinyl igen, och har genom allt fortsatt vara samma synergistiska rockenhet.

 

Innan The Dandy Warhols äntrar den klassiska Mosebacketerrassen kommer ShitKid att agera förband.
ShitKid, som är alias för Åsa Söderqvist och numera en duo tillsammans med kompisen Lina Molarin Ericson, har gjort sig kända som en provokativ rockakt.

 

Debutalbumet ”Fish” vann pris för årets rockalbum 2017 på Manifestgalan. Förra året släpptes albumet ”DETENTION” som blev grammisnominerat i kategorin årets rock.

 

Med sin skeva anti-pop och lo-fi-präglade garagerock har ShitKid bland annat turnerat runt på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och SXSW i Texas.


Tillbaka