Biljetter

Cat Power ansluter till The Nationals försommarkväll på Skansen

Nu förstärks The Nationals sommarkväll på Skansen med ytterligare en välmeriterad amerikansk indieakt. Den experimentella singer-songwritern Cat Power kommer också att spela på Sollidenscenen den 30 maj.

 

För många är Cat Power själva hjärtat av amerikansk indierock. I nästan 25 år har hon släppt musik som ständigt visar prov på hennes enorma kraft och inflytande som låtskrivare och producent och som på ett lysande sätt lyfter fram hennes unika röst. Orädd för att öppna upp för det mest privata i sina texter skapar och framför hon musik med både styrka och ömtålighet.

 

Den Atlantafödda singer-songwritern har genom åren låtit sig inspireras av allt från New Yorks experimentella musikscen till Memphis-soulen och genom det skapat ett unikt sound som lämnar få oberörda. Hon nämns ofta i samma mening som PJ Harvey och har banat vägen för och inspirerat nya artister som Snail Mail och Angel Olsen.

 

Den 30 maj spelar hon alltså på Sommarkväll med The National på Skansen och matchningen mellan de båda akterna är perfekt – The National är fans av Cat Power och brukar ofta framföra hennes låt ”Maybe Not”.

 

Även Albin Lee Meldau är sedan tidigare inbokad att spela under kvällen.


Tillbaka