Biljetter

The Blaze, The Avalanches, Sleaford Mods, Octavian m.fl. till ny festival i Stockholm

Konferensen Gather har de senaste åren varit Sveriges samlingsplats för samtal kring konst, politik och samhällsfrågor. Inför den fjärde upplagan kommer nu också den musikaliska motsvarigheten i Gather Weekender, en festivalhelg fylld av musik, fest, mat och konst i Slakthusområdet i Stockholm den 29-30 maj. I dag presenteras att en rad heta världsnamn bokats till programmet den 29 maj: The Blaze (DJ Set), Octavian, The Avalanches, Sleaford Mods, Lightning Bolt, Ms Banks, Crack Cloud, Benee och Kim Ann Foxman.

 

Under Gather Weekender kommer fredagen 29 maj att vara vigd åt musik medan lördagen 30 maj kommer fokuseras kring mat och konst.

 

”Bokningarna talar för sig själva, det här kommer bli en riktigt grym kväll på Stockholms nya boutiquefestival”, säger Kajsa Apelqvist hos arrangören FKP Scorpio.

 

Biljetterna släpps på fredag 6 mars kl 10:00 via Eventim.se.

 

Läs mer om utvalda akter nedan:

THE BLAZE
Hyllade franska duon The Blaze kommer till Sverige för ett unikt DJ-set under Gather!
Den 7 september släppte de sitt debutalbum DANCEHALL på Animal 63 Records. Icke att förväxlas med soundet som är specifikt för den jamaicanska genren – DANCEHALL är istället en hyllning till själva scenen som har sitt ursprung på 1940-talet.

 

The Blaze består av kusinerna Guillaume och Jonathan Alric, båda musikproducenter och filmregissörer. Deras berättelse började med att deras låt Virile släpptes 2016 på Bromance Records. Duon släppte sin debut-EP Territory i april 2017 och i början av 2018 kom Heaven, den första låten och musikvideon från DANCEHALL.

 

Allt duon skapar är helt öppet för egen tolkning. Flertydigheten i både deras musik och filmskapande är utan tvekan det som gör bandet så lockande, och för ständigt lyssnaren in i ett universum av komplexa, mänskliga känslor.

 

Från starten har de spelat på några av världens främsta festivaler, så som Coachella, Primavera Sound och Parklife. The Blaze har också genomfört sin första stora turné i USA och Kanada där de spelat för utsålda arenor. I januari i år släppte duon nya låten “Somewhere” tillsammans med brittiska rapparen Octavian.

 

OCTAVIAN
Mot slutet av 2017 blev Londonrapparen Octavian känd för den breda publiken med släppet av sin första officiella singel, ”Party Here”. Singeln visade inte bara upp den 23 år gamla rapparens distinkta flow och personlighet, utan även hans förmåga att föra samman de många genrerna på Londons spretiga musikscen. Octavian för samman element från T&B, dancehall, grime och house – ett verkligt unikt sound som han skapar tillsammans med sitt Essie Gang crew.

 

Sedan Party Here släpptes har Octavian hyllats av bland andra Drake (som publicerade sig själv där han mimar till Party Here på Golden Globes), Virgil Abloh och otaliga Radio 1, 1Xtra & Beats 1 DJs.
Party Here beskrevs av Pigeon & Planes som “en av de bästa introduktionerna till en artist som vi har hört under 2017” medan Pitchfork gav låten pris för bästa nya låt.

 

Förra året gick Octavian på catwalken för Louis Vuitton och vunnit BBC Sound of 2019-omröstningen. Han kan därmed jämföras med Adele, Sam Smith och 50 Cent, som alla tidigare har vunnit utmärkelsen.

 

Sedan dess har gått Octavian släppt ett uppföljande mixtape, ‘Endorphins’. ”Endorphins” innehåller samarbeten med bland andra Skepta, A $ AP Ferg, Abra, Smokepurpp och delar av produktionen har gjorts av Spooky Black, även känd som Corbyn.

 

Octavian arbetar för närvarande i London och Los Angeles på sitt första album som kommer att släppas 2020.

 

THE AVALANCHES
Australiensiska DJ-gruppen The Avalanches är enligt dem själva som en smältdeg av respektive bandmedlems enorma skivsamling, där allt från punk till jazz till hiphop ryms. 2000 kom det hyllade och idag kultförklarade albumet ”Since I Left You”, ett album som till och med Madonna gav en väldigt sällsynt välsignelse genom att låta dem sampla hennes ”Holiday”. Men efter det var det till fansens besvikelse tyst från The Avalanches, och under många år såg det ut som att det skulle bli den enda plattan gruppen släppte, trots att ryktena om ett nytt album blossat upp någon gång varje år sedan dess.

 

16 år senare fick fansen äntligen vad de bett om – nya albumet ”Wildflower” såg äntligen dagens ljus, ett 22-spår långt album som hyllats av bland andra Pitchfork, The Guardian och Consequence of Sound, och som innehåller gästspel från bland andra Father John Misty, Danny Brown och MF Doom.

 

SLEAFORD MODS
Med inspiration från åttiotalets postpunk, rap över minimalistiska synthbeats och texter inspirerade av livet i Englands gråa industristäder har Sleaford Mods hyllats för sitt unika sound. Med både humor och ursinne går Sleaford Mods skyr bandet inget i sin kritik mot samhället.

 

När de nu kommer till Gather Weekender gör de det med sitt nya album ”Eton Alive” i bagaget, deras första album på egna labeln Extreme Eating Records. ”Sleaford Mods are taking the piss, and they’re good at it”, så inleds NMEs recension av nya albumet, och det är en beskrivning som säger en hel del.

 

Alla artister som medverkar på Gather Weekender 29 maj:
The Blaze (DJ Set)
Octavian
The Avalanches
Sleaford Mods
Lightning Bolt
Ms Banks
Kim Ann Foxman
Crack Cloud
Benee


Tillbaka