Biljettvillkor

Biljettvillkor på fkpscorpio.se

 

OM BILJETTKÖP:

Vid varje konsert använder vi oss alltid av en officiell biljettåterförsäljare. Vilken återförsäljare som används beror på var konserten hålls och vid vissa konserter kan flera officiella biljettåterförsäljare användas.

 

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljett via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetten som köps är äkta samt att den säljs till rätt pris. Vid köp via andrahandsförsäljare kan vi som arrangör varken garantera biljettens äkthet eller att den inte säljs till överpris.

 

De länkar som publiceras i våra officiella kanaler (hemsida, nyhetsbrev med mera) leder alltid till en officiell biljettåterförsäljare. Är du som konsument osäker på vilken som är den officiella biljettåterförsäljaren till konserten du vill gå på, kontakta oss via info@fkpscorpio.se.

 

Om du trots detta köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta. Om biljetten visar sig vara falsk kommer du inte att komma in på konserten.

 

OM PRE-SALE:

Till vissa konserter släpper vi ett begränsat antal biljetter till försäljning före det officiella biljettsläppet. Pre-sale-erbjudanden kan komma via till exempel vårt nyhetsbrev, artistens nyhetsbrev eller samarbetspartners. Däremot arrangerar vi aldrig pre-sale via andrahandsförsäljare, deras erbjudande om att boka biljett innan officiellt biljettsläpp garanterar dig inte biljett.

 

Pre-sale-erbjudanden har ibland särskilda villkor (som att biljetten måste hämtas ut på plats på arenan under konsertdagen). Är du osäker på om ett pre-sale-erbjudande är officiellt eller inte, kontakta oss via info@fkpscorpio.se.

 

OM ATT KÖPA/SÄLJA BILJETTER I ANDRA HAND:

Enligt svensk lag är det inte förbjudet att köpa eller sälja biljetter i andra hand. Vi som arrangör tar däremot inget ansvar för att biljetter som köps/säljs via andra kanaler än våra officiella biljettåterförsäljare är äkta eller att de inte säljs till överpris.

 

Tänk dig för innan du köper biljett i andra hand - många som köper biljett i andra hand blir lurade. Antingen får de falska biljetter/ingen biljett alls eller så får de betala ett högre pris än ordinarie pris för biljetten.

 

OM PERSONLIGA BILJETTER:

På vissa konserter är biljetterna personliga. Anledningen till det är oftast önskemål från artisten om att biljetterna ska säljas för rätt pris direkt till fansen och inte köpas upp av personer/företag som endast är intresserad av att sälja dem vidare till ett dyrare pris.

 

Vid personliga biljetter hamnar biljettköparens namn automatiskt på samtliga biljetter som ordern omfattar (i vissa fall går det att ange någon annans namn på hela ordern då köpet genomförs). Är ni ett gäng som har biljetter från samma order och därmed har samma namn på era biljetter måste ni gå genom entrén samtidigt. Dessutom måste den vars namn står på biljetten kunna visa ID som överensstämmer med namnet på biljetten.

 

OM NAMNBYTE PÅ PERSONLIGA BILJETTER:

Vid konserter med personliga biljetter kan endast den ursprungliga köparen ändra namn på biljetten. Notera att namnet då byts på samtliga biljetter som ordern omfattar. Tänk på att detta innebär att du som köper personliga biljetter i andra hand inte kan ändra namn på dina biljetter.

 

Behöver du ändra namn på personliga biljetter? Kontakta arenan där konserten ska hållas, så kan de hjälpa dig. För snabbare hantering, uppge Ditt namn | Ditt bokningsnummer | Namnet på den som ska gå på konserten då du kontaktar arenan.

 

OM NAMN PÅ BILJETTER TILL KONSERTER UTAN PERSONLIGA BILJETTER:

För konserter utan personliga biljetter spelar det ingen roll vilket namn som står på biljetten. Du kommer att släppas in även om det inte är ditt namn som står på biljetten.

 

OM ED SHEERAN-KONSERTERNA:

Till konserterna med Ed Sheeran är biljetterna personliga. Ed Sheeran månar om sina fans och vill därför förhindra att konsertbesökare köper dyra biljetter i andrahand. Därför måste namnet på biljetten matcha med namnet på din legitimation för att du ska kunna bli insläppt.

 

Alla som har köpt biljett via den officiella biljettleverantören Ticketmaster har i köpevillkoren godkänt att konserten har personliga biljetter. Den som säljer vidare biljetter i andrahand är skyldig att informera biljettköparen om dessa villkor och vara behjälplig.

 

NAMNBYTE PÅ ED SHEERAN-BILJETTER:

Om ditt namn inte matchar med namnet på biljetten

Personen vars namn som står på biljetten kan genomföra en namnändring i biljettkassan på den arenan som du ska se konserten på. Endast originalköparen kan göra bytet och behöver ha med sig biljetterna och legitimation.

 
Öppettider Friends Arenas biljettkassa:
Fredag: 10.00-13.00
Lördag: 12.00-konsertstart

 

Fram till och med torsdag 12 juli 17:00 kan originalköparen även genomföra namnbyte via mail till arenan. Se mer info på Friends Arenas hemsida.

 

Om du inte når personen vars namn står på biljetten

I första hand bör du kontakta säljaren och reklamera ditt köp. Om du inte når säljaren kan du vända dig till konsumentorganisationen i det land som företaget är verksamt i. För Sverige: www.arn.se

 

Vid mån av plats kan du köpa en ny biljett, antingen via ticketmaster.se eller i biljettkassan.

 

Det finns en möjlighet att få tillbaka pengarna. Kontakta din bank eller kortutgivare. Om du har betalat biljetterna med kreditkort har du rätt att ersättas om du inte fått vad du har betalat för. Kortreklamationen ska göras skriftligen och det är viktigt att du skickar med all dokumentation i ärendet och att du kan visa att du själv försökt lösa problemet först.

 

OM DU INTE FÅTT SVAR PÅ DIN FRÅGA OM ED SHEERAN-KONSERTERNA:

Kontakta oss på edsheeran@fkpscorpio.se så hjälper vi dig vidare. Observera att vi får många mail just nu och att vi gör vårt bästa för att svara inom 72 timmar.

 

OM DIN BILJETT ÄR FALSK ELLER KOPIERAD:

Du har blivit utsatt för ett bedrägeri och bör genast polisanmäla detta.
Efter att du polisanmält finns det en möjlighet att få tillbaka pengarna. Kontakta din bank eller kortutgivare. Om du har betalat biljetterna med kreditkort har du rätt att ersättas om du inte fått vad du har betalat för. Kortreklamationen ska göras skriftligen och det är viktigt att du skickar med all dokumentation i ärendet och att du kan visa att du själv försökt lösa problemet först.

 

OM NAMN PÅ BILJETTER TILL KONSERTER UTAN PERSONLIGA BILJETTER:

För konserter utan personliga biljetter spelar det ingen roll vilket namn som står på biljetten. Du kommer att släppas in även om det inte är ditt namn som står på biljetten.

FKP Scorpio Group