Yann Tiersen

Yann Tiersen | Malmö Live, Malmö | 12 september

Support: Quinquis

BOKA BILJETT

Yann Tiersen | Pustervik, Göteborg | 13 september

Support: Quinquis

BOKA BILJETT

Yann Tiersen | Filadelfia Convention Center, Stockholm | 15 september

Support: Quinquis

BOKA BILJETT

NYTT DATUM:
Konserterna har skjutits upp från vintern 2022 till hösten 2022. Redan köpta biljetter till de uppskjutna konserterna gäller även till de nya datumen.

Yann Tiersen är kompositören, artisten och den fantastiska liveakten, som sedan det internationella genombrottet 2001 har skämt bort oss med drömska vardagsmirakel. Nu är han aktuell med tre konserter i Sverige!

De enorma framgångarna med det lekfulla, lätt melankoliska soundtracket till ”Amélie från Montmartre” fick Yann Tiersen att framstå som en oväntad ögonblickssuccé. Men i bagaget hade han redan flera album och en entusiastisk fanskara.

Med ”Amélie från Montmartre” accelererade allt och Tiersen fick internationell superhjältestatus i gränslandet mellan det klassiska, avantgardistiska och alternativa. Det smått surrealistiska skimmer som uppstår då han väver ihop bland annat fransk folkmusik med klassiska tongångar var helt enkelt oemotståndligt, då det fördes ut till en bredare publik.

Yann har konstaterat att det finns en stor likhet mellan det oändligt stora och det minimala – att upplevelsen den samma är den oavsett om du tittar genom ett mikroskop eller ett teleskop. Den hållningen och utforskandet mellan mikro och makro går som en röd tråd genom Tiersens musik. Han blickar både inåt och utåt, studerar det lilla och det stora, pendlar mellan det minimalistiskt återhållsamma i ett ensamt piano och det storslaget bombastiska i att arbeta med ett fullt band.

Under de senaste åren har Yann Tiersen varit ute på en musikalisk resa där han på sina album har tolkat intrycken och känslorna från Island, Färöarna och ön Ouessant i Engelska kanalen, där Yann även har sin studio.

Då Yann Tiersen nu återvänder till Sverige är han aktuell med den nya skivan ”Kerber”.

Om biljettköp till Yann Tiersen:

Officiell biljettleverantör till dessa konserter är Ticketmaster (Stockholm), Eventim (Göteborg) samt Malmö Live (Malmö).

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Malmö Live | Malmö

  Insläpp:

  Biljettpris: 395 kr + avgifter

  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter
 • —Pustervik | Göteborg

  Insläpp:

  Biljettpris: 395 kr + avgifter

  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter
 • —Filadelfia Convention Center | Stockholm

  Insläpp:

  Biljettpris: Från 350 kr + avgifter

  Åldersgräns: 13 år

  Biljetter Biljetter