The World of Hans Zimmer

The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration
Scandinavium, Göteborg | 15 november

BILJETTSLÄPP: 10 DEC KL 10:00

The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration
Ericsson Globe, Stockholm | 17 november

BILJETTSLÄPP: 10 DEC KL 10:00

Hans Zimmer är utan tvekan en av de mest välkända och inflytelserika filmmusikkompositörerna i vår tid. Hans soundtracks har förgyllt massvis med oförglömliga storfilmer och själv har han belönats med en Oscar samt flera Grammys och Golden Globes. Nu får vi chansen att uppleva musiken i en ny inramning. The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration är första gången Zimmers verk framförs live av en symfoniorkester.

”The Lion King”, ”Gladiator”, ”Pirates of the Caribbean”, ”The Da Vinci Code”, ”The Dark Knight”, ”Inception” och ”Interstella” – listan över Hans Zimmers storfilmer är minst sagt imponerande och 2018 nominerades han för elfte gången till en Oscar. Den här gången för ledmotivet till Christopher Nolans krigsdrama ”Dunkirk”.

Under månader arbetade Zimmer med att omforma sina mest älskade ledmotiv till en konsertsvit för symfoniorkester. Sedan toppade han allt med färgstarka solister och en storslagen visuell inramning baserad på scener från filmerna. Resultatet blev The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration, som sedan premiären i april 2018 har mötts av strålande recensioner och lyrisk publik.

Även om Hans Zimmer inte själv medverkar under föreställning är hans närvaro hög. Bortsett från att ha kurerat varenda aspekt av konserten varvas musiken med korta videoklipp, där vi får en inblick i hur han arbetar och skapar sin magi.

Om den tidigare succéturnén Hans Zimmer Live, som i maj 2017 sålde ut Ericsson Globe, var en attitydstark rockshow är The World of Hans Zimmer en vacker och storslagen högtidsstund för alla oss som uppskattar film, populärkultur och symfoniorkestrar.

Om biljettköp till The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration:

Officiell biljettleverantör till konserten i Göteborg är Ticketmaster och i Stockholm AXS.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Scandinavium | Göteborg

  Insläpp:

  Biljettsläpp: 10 december kl 10:00 via Ticketmaster.se

  Rekommenderad ålder: Från 13 år

  Biljetter Biljetter
 • —Ericsson Globe | Stockholm

  Insläpp:

  Biljettsläpp: 10 december kl 10:00 via AXS.com

  Rekommenderad ålder: Från 13 år

  Biljetter Biljetter