Wakey Wakey

Wakey Wakey
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Wakey Wakey är ett projekt av singer/songwritern och pianisten Michael Grubbs. Projektet är lite av ett amorfiskt väsen, och musiken har tagit form i en mängd olika skepnader. Allt från galna konstprojekt till One Tree Hill ryms i Wakey Wakey.

Det hela började som en idé om en konstinstallation på Lower East Side.

“I was going to do one set of songs and it was going to be an art project with a ton of people on the Lower East Side. I was going to get 12 people that wrote lyrics, 12 awesome painters, 12 awesome composers, to do stuff under Wakey Wakey, like a political call to action. Like Wake the fuck up!”

Michael planerade att driva hela projektet och förvandla det till “någonting extra”, men projektet förhalades och förhalades. Två dagar innan showen skulle ha premiär insåg han att ingenting var färdigt, det fanns ingen färdig produkt att visa upp. Vid den punkten hade han lyckats bygga upp namnet Wakey Wakey och det var även på tiden att det faktiskt hände något.

“Något” visade sig vara att använda små snuttar och forma om dem till låtar. Ivrigt låste Grubbs in sig på sitt rum i två dagar och kom ut med åtta färdiga låtar. Allting gick väldigt fort men det låg mycket passion bakom det färdigställda materialet och han beskriver premären som en kväll fylld av poesi, ärligt och äkta.

Efter detta fortsatte han under namnet Wakey Wakey. Han uppträdde ofta i open mics på Sidewalk Cafe, Bar Four, och andra ställen i New York. En kväll försökte han att imponera på en av deltagarna, som av en slump råkade vara en av författarna till TV serien One Tree Hill. Hon gillade hans musik tillräckligt för att den skulle få en plats i TV programmet.

Hösten 2015 släpptes den första EP:n ”Homeless Poets” och ett halvår senare kom första fullängdaren, “Overreactivist”.

Om biljettköp till Wakey Wakey:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor