A Tribe Called Red

A Tribe Called Red
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

A Tribe Called Red skulle kunna beskrivas som en smittsam mash-up mellan hiphop, reggae, dubstep och mombathon. Samtidigt är de så mycket mer än vad som möter örat vid första genomlyssningen. 2oolman och Bear Witness tillhör båda Kanadas ursprungsbefolkning. Genom att mixa hiphop med traditionella pow wow-trummor blir de till en slags musikalisk portal mellan det historiska arvet och det modernt urbana.

ATCR bildades 2008 och deras månadsklubb i Ottawa blev snabbt en succé. Där samlades ursprungsminoriteter, sociala aktivister, inbitna musiknördar och hedonister som bara ville ha en riktigt bra fest. 2012 började resten av världen att upptäcka fenomenet: Albumet ”A Tribe Called Red” hamnade bland annat på Washington Posts årsbästalista samt blev nominerat till Polaris Music Prize.

Spolar vi fram till nutiden har ATCR hunnit bygga upp ett imponerande CV. Coachella, Bonnaroo och AfroPunk är bara några av de storfestivaler de har intagit. De har prisats och hyllats. Och längs vägen även fått ett bredare genombrott. Men en sak har inte förändrats – de är fortfarande lika nyfikna och de söker fortfarande efter rötterna till allt.

På den senaste skivan ”We Are Halluci Nation” ledde detta sökande till samarbete med bland andra den svensk-samiska rapparen Maxida Märak. Hennes jojk på det finstämda spåret ”Eanan” tillhörde skivans absoluta höjdpunkter.

Om biljettköp till A Tribe Called Red:

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor