The KVB

The KVB
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

The KVB är som en vag förnimmelse av en dröm. Den brittiska duons kombination av reverbrattad shoegaze och minimalistiska, elektroniska produktioner har gjort dem till något av favoriternas favoriter.

Från början var The KVB Nicholas Woods soloprojekt. Men då Kat Day anslöt på synth och visuals höjdes allt ett snäpp och sedan dess har den Londonbaserade duon både överrumplat och överraskat såväl kritiker som fans.

Efter 2012-års debutalbum ”Always Then” valde duon att släppa två album året efter. Det blev även starten på deras samarbete med Brian Jonestown Massacre-hjälten Anton Newcombe, som gett ut två av The KVB’s släpp. I samma veva började de även plocka in Joe Dilworth (Stereolab) som trummis. Och då duon senare valde att byta skivbolag hamnade de på Invada, som drivs av Geoff Barrow från Portishead.

Med uppbackning från några av de senaste 30 årens viktigaste musikprofiler har The KVB fortsatt att förädla anslaget och utforskat nya vägar. Då de 2016 släppte skivan ”Of Desire” var det med en klart tyngre elektronisk inramning än tidigare. Något som en gång för alla etablerade dem som mittpunkten på den linje som löper mellan The xx och The Soft Moon.

”Capturing the duo’s perfect balance of fan with technician, it plumbs indie music’s past, inhabiting the same sonic atmospheres as the JAMC, MBV and Joy Division, but is executed with expert ability.” – Mojo

Om biljettköp till The KVB:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor