The HU

The HU
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

The HU kom från ingenstans och blev en av årets mest otippade virala succéer 2018. Sedan dess har de toppat Billboardlistan, spelat på storfestivalen Coachella och tilldelats den högsta utmärkelsen – Order of Genghis Khan – hemma i Mongoliet. Av bara farten har de dessutom gjort tre utsålda succékonserter i Sverige. I höst återvänder Mongoliets största rockexport till Sverige.

The HU bildades i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar 2016. Beväpnade med traditionella mongoliska instrument som Morin Khuur (tvåsträngad hästhuvudfiol), Tovshuur (mongolisk gitarr) samt Tumur Khuur (mungiga), och vägledda av tung strupsång låter de dåtiden möta nutid. Hos The HU korsas Mongoliets kulturarv med västerländsk rock och heavy metal. Själva kallar de resultatet för Hunnu Rock. Men egentligen handlar det om något så enkelt som en musikalisk käftsmäll, som det är omöjligt att värja sig för.

Efter de två virala supersinglarna ”Wolf Totem” och ”Yuve Yuve Yu” albumdebuterade The HU 2019 med skivan ”The Gereg”, som bland annat hyllades stort av svenska Rockbladet. Därefter har de fortsatt att rada upp starka låtsläpp, inklusive en mardrömsmörk version av Metallicas ”Sad But True”.

Nu är The HU aktuella med den nysläppta skivan ”Rumble Of Thunder”. Beväpnade med den kommer de nu till Sverige för dubbla konserter och vi får på nytt chansen att se ett av världens just nu mest intressanta och gränsöverskridande rockband live!

Konserterna genomförs med stöd från Kulturrådet.

Om biljettköp till The HU:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor