The HU

The HU
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

The HU slog ner som en bomb 2018 och de tog snabbt över flöden runtom i världen. Genom att klä tungt malande rock i en mongolisk dräkt blev de snabbt virala favoriter – singlarna ”Wolf Totem” och ”Yuve Yuve Yu” träffade helt rätt hos de med smak för tyngre tongångar.

Med enbart två singlar i ryggen drog de ut på en succékantad världsturné. Deras första Sverigespelning någonsin sålde ut långt i förväg.

Bandet bildades i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar så sent som 2016 och deras musik bygger på traditionella instrument som Morin Khuur (tvåsträngad hästhuvudfiol), Tovshuur (mongolisk gitarr) och Tumur Khuur (mungiga). Och när de adderar strupsång samt låter dåtid möta nutid, genom att väva in influenser från västerländsk rock och metal, blir det egensinniga resultatet Hunnu Rock.

I september avtäckte The HU debutalbumet ”The Gereg”. Från det episka anslaget i ”The Great Chinggis Khaan” till urladdningen ”Shoog Shoog” visade de upp en enorm spännvidd. Samtidigt mutade de in sig som en av rockvärldens just nu mest imponerande debutanter.

Om biljettköp till The HU:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor