The Holy

The Holy
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

The Holy är nästa kapitel i den finska musikhistorien. Deras storslagna indie utgår från brytpunkten mellan Arcade Fire, Johnossi, Editors och Coldplay. Och nu är de äntligen aktuella med debutalbumet ”Daughter”.

Allting började med herrarnas VM-final i fotboll 2014. Samtidigt som Tyskland spelade hem guldet började producenten Eetu Henrik Iivari övertyga sina gäster om att de borde starta ett band ihop. Framåt småtimmarna var The Holy bildat. Det fanns bara två små problem: De hade två trummisar och ingen basist. Det första problemet struntade de i, det andra löstes genom att ringa Laura Kangasniemi.

Då dimmorna lättat dagen efter kändes bandet inte som en fullt lika bra idé, men de samlades ändå för att repa. Och snart hade allting fallit på plats. Ovanpå den bastanta grunden av dubbla trummisar lades luftiga gitarrer, som toppades av Eetu Henrik Iivaris engagerande röst.

2016-års EP ”More Escher and Random Notes” gav The Holy en del uppmärksamhet både på hemmaplan och utomlands. Med den i ryggen har de avverkat mer än 100 spelningar i tio olika länder och byggt upp ett enormt liverykte. Bland annat förgyllde Helsingforsbandet showcasefestivalen Where’s the Music i Norrköping i vintras.

Men det är nu, då det efterlängtade debutalbumet ”Daughter” äntligen släpps, som allting börjar på allvar. Genom att balansera perfekt mellan det mörka och det ljusa, och låta djup ångest plötsligt explodera i en extatisk känsla av hopp, har The Holy skapat en skiva som kommer att leda dem upp till de större scenerna.

Om biljettköp till The Holy:

Officiell biljettleverantör till dessa konserter är Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta. Läs mer om våra biljettvillkor