The Dead South

The Dead South + Support: Shred Kelly | Debaser Strand, Stockholm | 6 mars 2022
UTSÅLT

BILJETT KÖPT TILL TIDIGARE DATUM:
Den inbokade konserten 30 mars 2020 har flyttats till 6 mars 2022. Redan köpt biljett till den uppskjutna konserten gäller även till det nya datumet.

The Dead South kommer från Saskatchewan. Det är en provins på den kanadensiska prärien – dubbelt så stort som Tyskland, men med bara en miljon invånare. Där finns det massvis med natur och ännu mer tystnad. Något som färgat av sig på musiken.

Debutskivan ”Good Company” byggdes på enkla, akustiska fundament: Gitarr, cello, banjo, bastrumma, mandolin och Nate Hills fantastiska röst. Det var folkmusik, med drag av bluegrass och alternativcountry, som greppade tag direkt.

På uppföljaren ”Illusion & Doubt” hade en ny musikalisk mognad adderats till debutens energi och passion. Dessutom hade soundet breddats. Genom att väva in punk- och rockelement hittade kvartetten ut till en helt ny publik. Samtidigt behöll de sitt grepp om folkmusikfansen – skivan tog sig hela vägen upp till den amerikanska bluegrasslistans femte plats.

Beväpnade med nya favoritlåtar som ”In Hell I’ll Be In Good Company” har The Dead South kommit att bli en livesensation. De har blivit den logiska fortsättningskursen för alla som upptäckte en ny musikalisk värld via Mumford & Sons. På bägge sidor av Atlanten har de mötts av fullpackade konsertlokaler. Nu är det äntligen dags för dem att även smitta Sverige med sitt okonstlade driv och sina smart välskrivna texter.

Om biljettköp till The Dead South:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim och Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta. Läs mer om våra biljettvillkor

  • —Debaser Strand | Stockholm

    Biljettpris: 250 kr + avgifter

    Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)

    Biljett köpt till konserten 30 mars 2020 gäller till det nya datumet.

    Slutsålt Biljetter