The Dandy Warhols

The Dandy Warhols + Support: ShitKid | Mosebacketerrassen, Stockholm | 5 juni
BOKA BILJETT

ANGÅENDE CORONAVIRUSET:
I dagsläget jobbar vi utifrån att denna konsert kommer att genomföras som planerat. Skulle statens beslut om begränsningar vid folksamlingar ligga kvar närmare konserten kommer vi i första hand att skjuta upp konserten till ett senare datum. Skulle vi tvingas ställa in konserten kommer redan köpta biljetter återköpas. Du kan alltså köpa biljett till konserten utan att riskera att förlora pengar ifall konserten blir inställd.

The Dandy Warhols är bandet bakom obevekliga hits som ”Bohemian Like You”, ”We Used To Be Friends” och ”Not If You Were The Last Junkie On Earth”. Dessutom har de förevigats i den hyllade och Sundance-prisade musikdokumentären ”DiG!”. Och i sommar kommer de till Sverige!

I skuggan av grungens primetime bildades The Dandy Warhols 1994 i Portland, Oregon. Med influenser från brittpopen, som just då regerade på andra sidan Atlanten, 60-talets garagerock och 80-talets shoegaze, påbörjade de en karriär som skulle innefatta nio studioalbum och 27 singlar – hittills.

Sedan starten har The Dandy Warhols seglat genom, och förbi, de ständigt omväxlande musiktrenderna. Courtney Taylor-Taylor (sång, gitarr), Zia McCabe (keyboard), Peter Holmström (gitarr) och Brent DeBoer (trummor) har haft hitsinglar, åkt på världsturnéer och spelat, spelat, spelat. De spelade till och med under upploppen i Grekland 2008. De har även överlevt skiftet från vinyl och kassett till CD, CD till streams, och tillbaka till vinyl igen. Och genom allt det här har de fortsatt att vara samma synergistiska enhet.

Live är bandet såpass bra att de blev signade till ett skivbolag under deras allra första gig. Nu har du chans att uppleva magin själv!

Om ShitKid:
”It’s fully possible that no one has ever sounded like they give less fucks than ShitKid”, säger Beat Magazine, och det summerar bandet mer än väl. Att säga att ShitKid gör saker och ting på sitt eget sätt skulle vara en grov underdrift. ShitKids sound definieras inte av en specifik genre estetik, utan låter snarare som att de gör vad fan de vill göra i just den stunden.

I januari släpptes deras redan hyllade album ”Duo Limbo/Mellan himmel å helvete”, en 10 spår lång platta där hälften är på svenska, hälften på engelska, och är resultatet av några dagar i en LA-studio tillsammans med legendariska Melvins och Paul Leary från Butthole Surfers.

Om biljettköp till The Dandy Warhols:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Mosebacketerrassen | Stockholm

  Insläpp:

  Special guest: ShitKid

  Biljettpris: 495 kr + avgifter

  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter