TesseracT

TesseracT

Special guests: Unprocessed, The Callous Daoboys

12 FEBRUARI: STOCKHOLM | FRYSHUSET KLUBBEN

BOKA BILJETT

Svängigt, hårt och komplext – tongivande britter gör ett stopp i Sverige med sin djent-betonade progrock.

Den brittiska och mångformiga rock-konstellationen TesseracT har agerat motpol till den lättuggade populärmusiken sedan debuten 2011. Tiden har väl alltid varit inne för den här konträra kvintetten. Men den mer cyniske samtidsbetraktaren skulle nog fastslå att bandet behövs som allra mest just i detta nu – i ljuset av populärmusikens alltmer tilltagande förfall.

TesseracT har alltid marscherat i spetsen för progrock- i allmänhet och djent-genren i synnerhet. Tillsammans med svenska Meshuggah, som givetvis måste nämnas i alla sådana här sammanhang, har bandet spelat en huvudroll i utvecklingen av en extraordinär avknoppning från progressiv metal.

Titt som tätt dissas denna djent-genre helt, på grund av dess både påstådda som faktiska musikaliska komplexitet. Och nog fasen bjuder TesseracT på det komplicerade. Men de langar aldrig fram polyrytmik, synkoper och dylikt invecklat bara för att de kan. Bandets karakteristiska känsla för trollbindande melodier, såväl som mystiska ambientmattor och stenhårt svängiga riff, samspelar konsekvent till en musikalisk helhet långt större än summan av sina delar. Ett helhetsuttryck av närmast sakral natur – fjärran sådant som simpelt gitarrstajlande.

Bandet är också känt för sitt omsorgsfulla sätt att överföra skivornas musikmagi till livescenen. På köpet tar de med sig närbesläktade genrekollegor i form av tyska Unprocessed och amerikanska The Callous Daoboys, som får förmånen att värma upp svenskpubliken.

Om biljettköp till TesseracT:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Fryshuset Klubben | Stockholm

  Insläpp:

  Special guests: Unprocessed, The Callous Daoboys
  Biljettpris: 395 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter