Sylvaine

SYLVAINE

Special guest: Jonathan Hultén

15 NOVEMBER: STOCKHOLM | NALEN KLUBB

BOKA BILJETT

Det norska enmansprojektet Sylvaine kommer till Sverige med egensinnig post-black metal.

Enmansprojektet Sylvaine är inte helt lätt att definiera. Den klassiskt skolade och norska multiinstrumentalisten Kathrine Shepards uttryck är allt annat än simpelt. Och allt annat än enkelt att precisera.

Artistnamnet är en förening av den franske 1800-talspoeten Paul Verlaines namn och det skogskopplade begreppet ”sylvan”. Ett förhållandevis välfunnet alter ego som i alla fall ger en hint om det sammansatta sound som utgör Sylvaine.

Kärt barn har många definitioner. Sylvaines musik har beskrivits med genrebegrepp som ambient post-metal, black metal, blackgaze, shoegaze och drömpop. Samtliga benämningar är mer eller mindre giltiga. Hennes musik är ett långkok på ingredienser ur samtliga. Spetsat med orkestral mystik, magibetonad andlighet och Phil Spectors Wall of Sound-attityd.

Resultatet är ingenting annat än förtrollande. Här målas hänförande ljudlandskap fram. Tredimensionella fantasilandskap formade av egensinnigt vackra melodier, dröjande gitarriff, stadiga rytmer och en minutiös känsla för atmosfär. När det är som allra bäst känns det som att Sylvaine tränger in i existensens kärna och tonsätter själva varandets metafysik.

Publikvärmaren Jonathan Hultén rör sig precis som Sylvaine i skogen. Den före detta Tribulation-gitarristen får äran att mjuka upp åhörarna med sina akustiska folksånger. Hypnotiska stycken fyllda av gotiskt mörker och nordisk naturromantik.

Om biljettköp till Sylvaine:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Nalen Klubb | Stockholm

  Insläpp:

  Special guest: Jonathan Hultén
  Biljettpris: 325 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter