Sophie Hunger

Sophie Hunger
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

En av Schweiz största artister – både på hemmaplan och internationellt – är tillbaka. I höst släpper Sophie Hunger sitt nya album ”MOLECULES”. Därefter kommer hon till Sverige för två konserter.

Sophie Hungers filmiska och ofta jazzinspirerade ballader på franska, tyska, schweiziska och engelska har gjort henne till storstjärna på hemmaplan samt gett henne fans och hyllningar runt om i världen. Det senaste albumet ”Supermoon” blev hennes mest framgångsrika – hittills. För tredje gången i hennes karriär toppade hon den schweiziska albumlistan och skivan nådde även toppskiktet på den tyska försäljningslistan. Sedan dess har det hänt massor i Sophie Hungers liv.

Hon har bland annat skrivit musik åt en Oscarsnominerad film och, som samarbetspartner åt Steven Wilson, legat högt på den brittiska topplistan. Hon har gått igenom ett uppslitande uppbrott och flyttat till Berlin, där hon förälskat sig i klubbscenen. På ”MOLECULES” är det främst uppbrottet och kärleken till Berlin som skiner igenom.

För första gången gör Sophie Hunger nu ett album helt på engelska och även anslaget är nytt. Den här gången har den schweiziska singer/songwritern och multiinstrumentalisten lämnat den akustiska inramningen för minimalistisk, elektronisk folkmusik, som bärs fram av synthar och trummaskiner.

”MOLECULES” är en dekonstruktion av allt vi vet. På skivan monterar Sophie Hunger ner sig själv, institutionerna och samhället i dess minsta beståndsdelar – molekyler. Resultatet blir hennes mest personliga och musikaliskt utmanande album. Det är en skiva som verkligen greppar tag och vägrar släppa en. Och nu får vi chansen att njuta av det live.

I höst kommer Sophie Hunger till Sverige för första gången sen 2016-års magiska konsert på Kägelbanan i Stockholm.

Om biljettköp till Sophie Hunger:

Officiell biljettleverantör till konserten i Göteborg är Billetto och i Stockholm Tickster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor