Sólstafir

SÓLSTAFIR

Support: The Abbey & Timechild

INGA INPLANERADE KONSERTER

KOLLA IN VÅR EVENEMANGSKALENDER

Det sätts ofta likhetstecken mellan den originella isländska musiken och landets märkliga och magnifika naturlandskap. En spaning lika platt som riktig. Man kommer sällan ifrån den där tropen, hur mycket man än försöker.

När det kommer till fenomenet Sólstafir har de inte gjort någon hemlighet av den isländska naturens betydelse för deras musik. Bandet började i black- och vikingmetal 1995, men har sedan dess rört sig allt längre ut i postrockiga marker och alltmer låtit sig influeras av andra genrer än startens heavy metal. Bandet har befunnit sig i ett tillstånd av konstant utveckling sedan dag ett – ett progressivt band i ordets mest rätta bemärkelse.

Med en vidsträckt, drömsk och atmosfärisk ljudkuliss, och isländsk sång signerad Aðalbjörn “Addi” Tryggvason, har Sólstafir omvandlat det natursceneri som kan ses på hemön till någonting som kan höras var som helst. Ett säreget, suggestivt och vemodigt sound, som tar med lyssnaren ner i det mänskliga sinnets allra djupaste mörker. Bandet är i sanning en udda fågel i den pråliga rocksvängen, med ett uttryck som aldrig tvingar sig på lyssnaren. De låter sina låtar veckla ut sig i steglös saktfärdighet. Breda ut sina vingar i smakfull långsamhet, likt filmens slowmotion-effekt – med ren musikmagi som följd.

Nu tar de magin till Sverige. Som publikvärmare har de med sig finsk och progressiv doom metal i form av The Abbey.

Om biljettköp till Sólstafir:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor