Red Bull Flying Bach

Red Bull Flying Bach
INGA PLANERADE FÖRESTÄLLNINGAR
Kolla in våra konserttips

Dansgruppen Flying Steps – fyrfaldiga världsmästare i breakdance – och den berömda operaregissören Christoph Hagel bevisar att det är en utmärkt kombination i den fascinerande showen Red Bull Flying Bach. Föreställningen erbjuder hela breakdansens utbud av popping, locking och hiphopsteg till tonerna av Johann Sebastian Bachs ”The Well-Tempered Clavier”.

Det är en unik upplevelse där finkulturen möter det urbana i en kombination av klassisk musik och elektroniska beats. I Red Bull Flying Bach korsas vägarna mellan klassisk musik, breakdance och balett och genom föreställningen har den konstnärlige ledaren Vartan Bassil bevisat att breakdance inte bara är en dansform – det är ren konst.

Under föreställningen får vi följa nio dansare och deras lärare, medan de övar inför deras stora dag. Vi får se head spins, power moves, freezes och fantastiska effekter samt uppleva dispyter, bråk, besvikelser och lycka. Precis som i Bachs musik pendlar det mellan toppar och dalar, tempot, temperamentet och dansstegen förändras konstant. Dansarnas lärare straffar dem och när en mystisk kvinna kommer in i övningssalen når konflikten sitt klimax: Samtida dans möter breakdance, man möter kvinna, lust möter avslag, arrogans möter nyfikenhet.

The Flying Steps bildades i Berlin 1993 och är idag en av världens mest framgångsrika urbana dansgrupper med enastående shower och unika koreografier. Vartan Bassil, konstnärlig ledare och en av grundarna till Flying Steps, menar att inspirationen till Red Bull Flying Bach kom efter att ha gått på en klassisk konsert – “I liked the idea of replacing a ballerina doing pirouettes on her toes with a breakdancer doing head spins” förklarar han.

2010 fick föreställningen ECHO Klassiks hederspris och sedan dess den hänfört över 500 000 människor i 35 olika länder runt om i världen.

Om biljettköp till Red Bull Flying Bach:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor