Porcupine Tree

Porcupine Tree
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Porcupine Tree är tillbaka! Nya ”CLOSURE/CONTINUATION” är det brittiska progrockbandets första album på tolv år. Den efterlängtade skivan släpps i juni 2022. Därefter kommer de till Stockholm för en stor konsert på Avicii Arena 27 oktober.

Anförd av singeln ”Harridan” är ”CLOSURE/CONTINUATION” en hett eftertraktad återkomst av ett av Englands mest framåtsträvande och genrekorsande rockband. Låten skrevs strax efter att bandets hittills mest framgångsrika album – ”The Incident” – släpptes 2009. På hårddisken lades filen i en mapp som först döptes till PT2012. Sen ändrades namnet till PT2015, PT2018 och så vidare. Men efter över ett decennium är det nya albumet äntligen färdigt.

Porcupine Tree föddes som en idé hos gitarristen/sångaren Steven Wilson redan 1987. Där fick han utlopp för alla de musikaliska experiment som inte rymdes inom hans dåvarande synthprojekt. Under början av 90-talet utvecklades projektet till ett band och resten är ett centralt kapitel i den progressiva rockens historia.

Med visuellt storslagna konserter och helgjutna album som ”Stupid Dream” och ”Fear of a Blank Planet” har Porcupine Tree varit med och fört hela genren framåt. Nu får vi äntligen ta del av fortsättningen, då vi 27 oktober hälsar Steven Wilson, Richard Barbieri och Gavin Harrison välkomna till Stockholm och Avicii Arena.

Om biljettköp till Porcupine Tree:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor