Polaris

POLARIS

23 MARS: GÖTEBORG | BREWHOUSE

BOKA BILJETT

24 MARS: STOCKHOLM | FRYSHUSET KLUBBEN

BOKA BILJETT

Metalcore-maskinen Polaris har gått igenom helvetet och kommit ut på andra sidan. Nu gör de Sverige med två garanterat explosiva livespelningar.

Det australiska metalcore-bandet Polaris har alltid handskats med existensens smärta och människans själsstrider. Men som band hade de aldrig kommit i närheten av den smärta och det gapande tomrum som uppstod när gruppens gitarrist oväntat gick bort i början av sommaren. Den allmänt omtyckte och erkände gitarristen Ryan Siew blev bara 26 år gammal. Den turné som gruppen då var ute på avbröts och bandets framtid var osäker.

Men bandmedlemmarna bröt ihop och gick vidare. Deras tredje album ”Fatalism”, det som kom att bli det sista skrivet tillsammans med Siew, släpptes nyligen. Ett album präglat av svartsyn, ångest och ursinnig maktlöshet. Men också katarsis. Polaris har alltid gläntat på eller helt enkelt slagit upp dörren till musikalisk rening. Mitt i mörkret. Men måhända framträder det här inslaget som allra starkast just på ”Fatalism”.

Det som nu blivit en kvartett har steg för steg förfinat dubbelheten i sin musik. Det hårda kontra det mjuka. Det brutala kontra det melodiska. Det aggressiva kontra det lugna. Det dystra kontra det upplyftande. Livets bitterljuva realitet i sin helhet. Detta tillsammans med en öppen hållning till systergenrer, en gravitation mot progression samt ovanligt välskrivna låttexter har gjort att de utkristalliserats som ett av sin genres mest intressanta band. Det karakteristiska ljudlandskapet, med tonvikt på melodier och atmosfärisk känsla. Sammansatt av element ur extrem metal och elektronisk musik. Och växlingarna mellan rymligt stämningsskapande och totala urladdningar. Är ett musikaliskt grepp som de förädlat till fullo. Kanske till större fulländning än någon annan inom samma musiknisch.

Om biljettköp till Polaris:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Brewhouse | Göteborg

  Insläpp:

  Biljettpris: 410 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter
 • —Fryshuset Klubben | Stockholm

  Insläpp:

  Biljettpris: 410 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter