Pavement

Pavement
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Pavement kan inte överskattas – de är helt enkelt ett av de bästa och mest inflytelserika band som har dykt upp på den amerikanska undergroundscenen under de senaste 30 åren. Så är det. Nu är det klart att de återförenade slackerlegendarerna från Kalifornien kommer till Sverige. 31 oktober 2022 tar de över Cirkus i Stockholm.

Under sju intensiva år släppte Pavement fem album innan de 1999 splittrades och ekot av deras lysande 90-tal genomsyrar än idag soundet och anslaget hos nya indieband världen över. 2010 gjorde bandet en kortare reunion, som bland annat tog dem till storfestivaler som Coachella och Reading. Nu är det äntligen dags för det älskade kultbandet att återvända till Sverige.

Inför Primavera Sound 2020 presenterades ett återförenat Pavement som en av den spanska festivalens headliners. Men så kom en pandemi och ställde till det. Det fick återföreningsplanerna att gro till en hett efterlängtad, fullskalig turné.

Så vad har hänt sedan sist? Klassikern ”Wowee Zowee” har fyllt 25 år och den tidigare obskyra B-sidan ”Harness Your Hope” har otippat nog blivit en streaminghit. I övrigt är det mesta sig likt. Pavement är fortfarande lika härligt skeva, gapiga och musikaliskt bångstyriga som förr.

31 oktober är det återigen dags för Stephen Malkmus, Scott “Spiral Stairs” Kannberg, Mark Ibold, Bob Nastanovich och Steve West att besöka Sverige. En högtidsstund för såväl indieveteraner som de nytillkomna fans som inte ens var tilltänkta då Pavement avtäckte den strålande debuten ”Slanted and Enchanted”.

OM TRÄDEN:
En manifestation av tidlös organisk musik och fritt skapande som varit TGS signum sedan de bildades 1969. Träd, Gräs & Stenar , eller “Träden” som de numera heter, bildades 1969 i resterna av det psykedeliska bandet Pärson Sound.

Sedan dess har bandet hunnit med att spela in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned, återuppstått och medlemmar har kommit och gått. Bandet räknas idag som ett av de mest inflytelserika på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt. Idag består “Träden” av Reine Fiske (Dungen) – gitarr, Jakob Sjöholm – gitarr (medlem sedan 1970), Sigge Krantz – bas och Hanna Östergren – trummor.

Konserten genomförs med stöd från Kulturrådet.

Om biljettköp till Pavement:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor