Nightwish

Nightwish
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

1996 gjorde Tuomas Holopainen en trespårsdemo, som så småningom ledde fram till skivkontrakt för hans nya band Nightwish. Snabbspolar vi lite drygt 20 år framåt har gruppen genomfört över 2000 konserter, sålt mer än åtta miljoner skivor och blivit ett av Europas största metalband.

Nightwish är en finsk succésaga utan motstycke. Året efter demon som ledde till deras skivkontrakt släppte de debutalbumet ”Angels Fall First”, som sålde guld på hemmaplan. Därefter har samtliga bandets sju studioalbum toppat den finska albumlistan samtidigt som Nightwish erövrat resten av världen.

Med deras bombastiska sound, storslagna melodier och operatouchande sång är Nightwish den starkaste orsaken till den symfoniska metalens ökade popularitet sen 90-talet. Låtar som ”Amaranth”, ”Wish I Had An Angel” och ”Bye Bye Beautiful” har blivit klassiker och bandet har nått långt utanför den traditionella metalsfären.

Turnén DECADES: WORLD TOUR 2018 sammanfaller med en helt ny, karriärsspännande samlingsskiva och under turnén utlovas en spektakulär låtordning fylld av överraskningar från bandets långa, framgångsrika karriär. Turnépremiären DECADES: WORLD TOUR 2018 var inför ett utsålt Partille Arena 2 november.

Om biljettköp till Nightwish:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor