New Order

New Order
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

New Order steg ur askorna av det legendariska postpunkbandet Joy Division. Även de skulle uppnå ikonstatus och komma att bli ett av musikhistoriens allra mest inflytelserika och hyllade band. I sommar kommer de till Sverige.

När Joy Divisons sångare Ian Curtis liv fick ett tragiskt slut valde de resterande medlemmarna Bernard Sumner, Peter Hook och Stephen Morris att omedelbart upplösa bandet. Senare samma år kom de att bilda New Order, med Gillian Gilbert som nytillskott i gruppen och med Sumner som bandets motvilliga sångare.

Med ett naturligt avstamp i den musikaliska värld som var Joy Division kombinerade New Order postpunk med New Yorks klubbscen, så som den lät i början av 80-talet. Resultatet blev ett helt nytt sound som kom att rita om kartan för musikhistorien för alltid. Från andra albumet ”Power, Corruption & Lies” (1983) kom ”Blue Monday” – en låt som inte bara golvade kritiker, men som sedan dess har blivit den mest sålda 12”-singeln någonsin med över tre miljoner sålda exemplar världen över. Låten har beskrivits som ”dansmusik för rockers” och har banat väg för crossover-artister som Primal Scream, The Prodigy, LCD Soundsystem och The Chemical Brothers.

Succén följdes upp med fyra album till, bara under 80-talet. Efter och mellan några uppehåll kom i början av 90- och 00-talet ytterligare två album, innan Peter Hook valde att lämna bandet 2007.

Om biljettköp till New Order:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor