Myrkur

Myrkur
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Myrkur har ända sedan starten spelat i en helt egen liga. Den klassiskt skolade danska multiinstrumentalisten anför ett en-kvinne-projekt, som blivit känt för att kombinera den råa energin från andravågens black metal med himmelskt sofistikerade stämningar.

På den bländande debuten ”M” samarbetade Myrkur med medlemmar från Mayhem, Nidingr och Arch Enemy. Skivan slungade henne ut på den internationella metalscenen med turnéer tillsammans med Behemoth och Opeth samt stora festivaler som Hellfest och Wacken. Då 2015 sammanfattades stod den danska debutanten med famnen full av priser och lovord. Men framgången satte spår.

Kroppen reagerade på det höga tempot och hektiska turnerandet. Myrkur drabbades av sömnparalys och härjades av outhärdliga mardrömmar. Då hon inte längre kunde kämpa mot sömnen valde hon att omfamna de jagande mardrömmarna och processa allt hon upplevde i dem. Det blev grunden till albumet ”Mareridt”.

”Mareridt” släpptes till ljudet av en samstämmig hyllningskör från recensenterna. Genom att sammanföra mörkret och ljuset, månen och jorden, häxan och ängeln hade Myrkur uppnått en dynamisk balans mellan metal, mörksint folkmusik, omfamnande körarrangemang och skräckinjagande skönhet.

Som ett äktenskap mellan King Diamonds ”Them” och ”Svansjön” flyter ”Mareridt” i gränslandet mellan en rad olika begreppsvärldar. Den är som en mäktig mardröm som du aldrig vill vakna upp från. Men framför allt är ”Mareridt” skivan som definierade Myrkur som den progressiva urkraft som numera håller i taktpinnen, så att vi andra kan följa.

Svenska hyllningar av ”Mareridt”:

4 av 5 – DN
8 av 10 – Hymn
4 av 5 – Slavestate
4 av 5 – Rocknytt

Om biljettköp till Myrkur:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor