Myrkur

Myrkur
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Som Myrkur har Amalie Bruun alltid gått sin egen väg. På såväl 2014 års självbetitlade debut-EP som hennes två första fullängdare omformulerade hon spelreglerna för black metal. Genom att låta danska folkmusikrötter möta hennes stormiga inre strider skapade Amalie något helt nytt inom en genre som annars kan uppfattas som aningen orörlig.

På den senaste skivan ”Folkesange” tar Myrkur oss med på en resa rakt in i hjärtat av både den skandinaviska kulturen och hennes egen barndom. Den här gången är inramningen en annan. Istället för hårdför black metal trollbinder hon oss nu med traditionell folkmusik, där det forntida kombineras med helt nya låtar.

Efter de mardrömslika visioner som genomsyrade föregångaren ”Mareridt” erbjuder ”Folkesange” en emotionell fristad. Kantad av bland annat hjärtslag, änglalik sång, nyckelharpa, romantik och vördnad ger den oss chansen att återknyta till vårt ursprungliga naturtillstånd. Men även om ”Folkesange” är stöpt i vacker nostalgi är det inget museiföremål. Med hjälp av den rymliga produktionen utgör skivan snarare den förlorade länken mellan vår nutid och vår bakgrund.

Svenska hyllningar av ”Folkesange”:

4 av 5 – Aftonbladet
5 av 6 – Gaffa
5 av 6 – Nöjesguiden

Om biljettköp till Myrkur:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Ticketmaster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor