Lindi Ortega

Lindi Ortega
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Mexikansk far. Irländsk mor. Uppväxt i kanada. Och med sin musikaliska hemvist i countryns Nashville. Lindi Ortega är en mångfacetterad artist, som har imponerat med varenda släpp sedan 2008-års debut-EP ”The Drifter”.

Med utgångspunkt i legendariska influenser som Johnny Cash, Dolly Parton, Patsy Kline, Etta James, Otis Redding och Nina Simone har Lindi Ortega etablerat sig som den kanadensiska alt.country-stjärnan med den stora rösten. På hemmaplan har hon bland annat varit trippelt Juno Award-nominerad.

På 2018-års fullängdare ”Liberty” breddar Lindi Ortega den musikaliska spännvidden. Tillsammans med producenten Skylar Wilson (Justin Townes Earl, Rayland Baxter m.fl) har hon skapat ett konceptalbum, där huvudpersonen går från ett mörkt förflutet till en ljus framtid. Ortegas och Wilsons gemensamma passion för Quentin Tarantino-filmer märks på resultatet, som bland annat osar en del av Ennio Morricones spaghetti-western-kompositioner.

”En röst som går direkt till hjärtat, en röst som tillför mod, tröst, styrka och lycka.” – GAFFA

Om biljettköp till Lindi Ortega:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor