King Promise

King Promise
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

King Promise – eller Gregory Bortey Promise Newman som han egentligen heter – är ett av de just nu hetaste namnen på den bubblande afrobeatscenen. Han tar sitt avstamp i ghanansk highlife. Men med ett sound som även knyter an till r&b, hiphop och reggae, skapar King Promise en oemotståndlig hybrid. Allt hålls samman av hans omhändertagande röst. Efter att ha släppt en rad uppmärksammade singlar blev fullängdsdebuten ”As Promised” ett av de mest streamade albumen någonsin hemma i Ghana. Och resten av världen började haka på.

Nu är King Promise aktuell med det nya albumet ”5 Star”, som gick rakt in som ett i Ghana. Skivan, som har hyllats brett av både recensenter och lyssnare, gästas av storheter som Bisa Kdei, WSTRN, Patoranking, Frenna, Chance The Rapper, Vic Mensa, Headie One och Omah Lay.

För King Promise handlar det om att sprida glädje, dans, skratt och förena människor. Men det var långt ifrån säkert att han skulle satsa på musiken. Även om han tidigt formades av sin pappas eklektiska smak hade King Promise länge fullt fokus på studierna. Men via lärare och vänner upptäcktes hans enorma talang, och då han 2017 började släppa låtar spreds ordet omedelbart och fanbasen växte snabbt.

På en scen där Wizkid och Burna Boy har blivit superstjärnor och gjort en global impact genom att influera alla från Drake och Beyoncé till Zara Larsson och Justin Bieber är King Promise ett av de just nu intressantaste nya namnen.

Konserten genomförs med stöd från Kulturrådet.

Om biljettköp till King Promise:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor