Kadavar

Det går knappast att hymla med att tyska Kadavar har hämtat inspiration från 70-talets rockscen, men med råa, moderna inslag tar de det till en ny nivå. Med influenser som Black Sabbath, Hawkwind och Pentagram tar Kadavar ut svängarna och plockar russinen ur kakan.

Redan med det självbetitlade debutalbumet trollband Kadavar alla fans av tung, riff-driven 70-talshårdrock. Rockfans över hela världen tycktes ha törstat efter deras utsökt opolerade blandning av space-psych-rock och och stenhård doom. Deras idoler har också fattat grejen och bandet har turnerat med och spelat förband till storheter som Saint Vitus, Sleep, Pentagram och Electric Wizards, och har utöver detta gjort fantastiska festivalgig på bland annat Stoned From The Underground, Yellowstock och Fusion Festival. Detta plus mängder av sålda vinyler har bidragit till att Kadavar ses som en av scenens mest spännande akter.

”För ungefär tio år sedan, när vi – oberoende av varandra – flyttade till Berlin, ville vi bryta oss loss och göra något nytt. Jag tyckte det var skönt att kunna smälta in och bara ta dagen som den kommer. Många väldigt långa nätter och en så många olika människor på samma ställe. Där det finns motsatser och skillnader kan du hitta hem. Vi är alla olika, kommer från olika ställen men har lyckats skapa något tillsammans som vi alla tycker om. Jag tror att livsstilen i staden har influerat vårt band väldigt mycket, och därför passar Berlin perfekt som albumtitel.“, säger Tiger, trummis i Kadavar.

Om biljettköp till Kadavar:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor