JPEGMAFIA

JPEGMAFIA
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

JPEGMAFIA hyllas ofta för sin enorma förmåga att skapa musik som sammanför ett brett spektrum av känslor, ljud och teman på ett sätt som många tidigare aldrig har hört. Ursprunget till den förmågan hittar vi i det Los Angeles-baserade rapfenomentets bakgrund.

Född och uppväxt i Brooklyn med jamaikanska föräldrar flyttade familjen till lantliga Alabama då JPEG började närma sig tonåren. Där ställdes han öga mot öga med rasism och inskränkthet. Han tog sin tillflykt till Ice Cubes intellektuella, kompromisslösa hållning och började göra egen musik.

Men det var då han återvände hem till USA, efter att ha tjänstgjort inom den amerikanska militären, som allting började på allvar. Han bosatte sig i Baltimore och fick uppleva upploppen samt protesterna där 2015. De omtumlande intrycken vändes till något kreativt och då han introducerade JPEGMAFIA för välden med ”Darksin Manson” blev han något av ett internetfenomen.

Efter att ha flyttat vidare till Los Angeles avtäckte JPEGMAFIA 2018 det suveräna albumet ”Veteran”. Med sitt humoristiska, engagerade, klarsynta och politiska budskap talade JPEGMAFIA direkt till en ny generation och han hyllades även av giganter som Rick Rubin och James Blake.

Efter det bredare genombrottet med ”Veteran” har JPEG aldrig bromsat in. Året efter kom ”All My Heroes Are Cornballs”, som kammade hem strålande recensioner. Sedan dess har han släppt en rad singlar, som samlats på ”EP!” och ”EP2!”.

Konserten genomförs med stöd från Kulturrådet.

Om biljettköp till JPEGMAFIA:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor