James Blunt

James Bunt
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Med över 20 miljoner sålda album, drösvis med platinaskivor, utsålda turnéer och fem Grammy Award-nomineringar är det lätt att tänka att James Blunts karriär har varit ett enda långt, spikrakt triumftåg. Men faktum är att den höll på att sluta innan den ens hade börjat. Efter att ha upptäckts av låtskrivaren Linda Perry på mässan South By Southwest debuterade James Blunt med singeln ”High” och albumet ”Back To Bedlam” i oktober 2004. Knappt någon brydde sig. Det var inte förrän tredjesingeln ”You’re Beautiful” släpptes drygt ett halvår senare som allting lossnade.

”You’re Beautiful” toppade listorna i tio länder – däribland Sverige, England och USA. Med den draghjälpen rusade albumet ”Back To Bedlam” upp för listorna och blev den bäst säljande skivan i Storbritannien under 00-talet. Sedan dess har succén fortsatt för James Blunt – varenda skiva han har släppt har sålt platina flera gånger om.

I mars 2017 släppte James Blunt sitt femte album ”The Afterlove”, där han bland andra har samarbetat med Ed Sheeran och Stephan Moccio (Miley Cyrus, The Weeknd). Liksom det mesta Blunt har släppt möttes även ”The Afterlove” av ljumma recensioner. Men vad spelar det för roll, när miljontals fans runtom i världen tog skivan direkt till sina hjärtan? Eller som Blunt själv tipsade om i en av alla hans briljanta tweets: “Embarrassed to buy my new album? Mother’s Day could be the perfect cover…”

Under 2017 introducerades James Blunt även för en helt ny publik. Via det aningen otippade samarbetet med den tyska houseproducenten Robin Schulz förgyllde de sommaren för EDM-generationen med anthemet ”OK”.

Om biljettköp till James Blunt:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor