James Blunt

James Blunt
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

James Blunt – artisten bakom popsuccéer som ”You’re Beautiful”, ”Goodbye My Lover” och dansgolvshiten ”OK” (tillsammans med Robin Schultz) – är aktuell med sitt sjätte studioalbum ”Once Upon A Mind”. Den 30 maj kommer han till Partille Arena.

Med över 23 miljoner sålda album, drösvis av platinaskivor, utsålda turnéer och fem Grammy Award-nomineringar är det lätt att tänka att James Blunts karriär har varit ett enda långt, spikrakt triumftåg. Men faktum är att den höll på att sluta innan den ens hade börjat. Efter att ha upptäckts av låtskrivaren Linda Perry på festivalen South By South West debuterade James Blunt med singeln ”High” och albumet ”Back To Bedlam” i oktober 2004. Knappt någon brydde sig. Det var inte förrän tredjesingeln ”You’re Beautiful” släpptes drygt ett halvår senare som allting lossnade.

”You’re Beautiful” toppade listorna i tio länder – däribland Sverige, England och USA. Med den draghjälpen rusade albumet ”Back To Bedlam” upp för listorna och blev den bäst säljande skivan i Storbritannien under 00-talet. Sedan dess har succén fortsatt för James Blunt – varenda skiva han har släppt har sålt platina flera gånger om.

I mars 2017 släppte James Blunt sitt femte album ”The Afterlove”, där han bland andra har samarbetat med Ed Sheeran och Stephan Moccio (Miley Cyrus, The Weeknd). Liksom det mesta Blunt har släppt möttes även ”The Afterlove” av ljumma recensioner. Men vad spelar det för roll, när miljontals fans runtom i världen tog skivan direkt till sina hjärtan? Eller som Blunt själv tipsade om i en av alla hans briljanta tweets: “Embarrassed to buy my new album? Mother’s Day could be the perfect cover…”

Med det nya albumet “Once Upon A Mind” går James tillbaka till rötterna och gör det han gör allra bäst – låtar som berör både hjärtat och hjärnan.

Om biljettköp till James Blunt:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor