Ivan Ave

Ivan Ave
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Ivan Ave är undantaget. Norska MC:s som rappar på engelska och gör ett tydligt avtryck på den internationella hiphopens undergroundscen hör inte till vanligheterna. Men Eivind Øygarden – aka Ivan Ave – har nått dit. Nu kommer fjolårets vinnare av Spellemannprisen till Stockholm för en konsert på Obaren 24 november och på Nefertiti i Göteborg kvällen efter.

Genom att kombinera tyngden från jazz-fusion med 90-talsinspirerad rap och textteman från hans egna universum har Ivan Ave karvat ut en helt egen nisch. Och till sin hjälp har han tagit in världsklassproducenter som Mndsgn, Da?m- Funk, Kiefer and Kaytranada.

Ivan Ave är uppväxt i Telemark i Norge – ett område som är mer känt för hajkande, litteratur och folkmusik än rap. Han signades 2014 av Berlinbaserade Jakarta Records och gav ut EP:n ”Low Jams”.

Sen dess har Ivan figurerat i flera olika projekt samt släppt tre fullängdare som alla har varit präglade av hans personligt utmärkande sound. Han har även intagit såväl klubbar som festivaler runtom i världen, både på egen hand och tillsammans med hans jazzkvartett.

Ivan Aves senaste album ”Double Goodbyes” släpps i april 2020 och innehåller inhopp från bland andra Sasac, Byron The Aquarius and Joyce Wrice. Skivan känns nästan som ett uppbrott från hans raprötter, men den innehåller även nya, spännande infall som etablerar Ivan i ett mycket bredare musikaliskt sammanhang än de han tidigare har figurerar i.

”Double Goodbyes” fick ett strålande mottagande och då det norska musikåret skulle sammanfattas stod Ivan Ave som välförtjänt vinnare av Spellemannprisen i kategorin Rnb/Soul.

”Takk til Ivan Ave, for å ha lagd et perfekt rap- og RnB-album” – Stavanger Aftenblad

Om biljettköp till Ivan Ave:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor