George Ezra

George Ezra
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

George Ezra är en sån där som överträffar sagan. Beväpnad med ett Interrailkort och en gitarr lämnade han England och tågluffade sig fram genom Europa. Han besökte Barcelona, Amsterdam och framför allt Budapest. Han såg, upptäckte och inspirerades. Och när George kom hem hade han med sig en hel resväska fylld med låtidéer.

Då George Ezra släppte sin musikaliska reseskildring i form av debutskivan ”Wanted on Voyage” i juni 2014 var han ett namn för de insatta. Året innan hade han spelat på BBC:s scen för artister på uppstuds under Glastonburyfestivalen och Ezras två efterföljande EP:s hade gett honom viss uppmärksamhet. Men det var ingenting mot vad som skulle komma.

Anförd av singeln ”Budapest” blev George Ezras debutalbum en internationell supersuccé. På hemmaplan sålde skivan i över tre miljoner exemplar och låg topp 10 på årsförsäljningslistan både 2014 och 2015. Men även utomlands fick Ezras mörka röst och omedelbara melodier ett enormt fäste. Han toppade listor runtom i världen och Ezras första New York-spelning någonsin var på Madison Square Garden.

Efter två års turnerande var George Ezra plötsligt tillbaka där allt började: I hans gamla pojkrum i Hertfordshire. Och då det blev dags att börja skriva på den efterlängtade uppföljaren gjorde han som han brukar – han packade väskan och gitarren, och drog iväg.

Stora delar av ”Staying At Tamara’s” är skriven på ett Airbnb i Barcelona, där George var inneboende hos Tamara. Men låtar har även kommit till på så vitt skilda platser som ödsliga Isle of Skye, en grisfarm i Norfolk samt i en tidigare majsmjölslada i Kent.

Fyra år efter succégenombrottet var George Ezra äntligen tillbaka med efterlängtade ”Staying At Tamara’s”. Men som tur var är han en rastlös själ, som gärna slänger sig huvudstupa in i ytterligare en turné. Därmed fick vi på nytt chansen chansen att njuta av hans eklektiska, musikaliska vykort, då George Ezra besökte Stockholm i oktober 2018.

Om biljettköp till George Ezra:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor