Garden

GARDEN är en grönskande och urban musikfest mitt i centrala Göteborg. Den sjätte juni, på nationaldagen, startar sommaren i vackra och historiska Trädgårdsföreningen där musik, mat och människor möts under den allra första upplagan av GARDEN. En dag i parken, mitt i stan, när träden är som grönast och sommaren är ny.

GARDEN är en sommardag i parken fylld med musik och fest som förgylls av en handplockad och hyllad lineup i form av de musikaliska genierna The National, synthpopparna Future Islands, suveräna Warpaint, dreampopparna Cigarettes After Sex och americanaduon Good Harvest. Njut av en öl eller två i en skön atmosfär där musiken flödar, syrenerna doftar och hela Göteborg samlas för att fira sommaren med några av världens just nu bästa liveband.

När musiken tystnar i Trädgårdsföreningen flyttar vi in på bland annat Pustervik, där det blir efterfest.

6 juni 2018 hölls premiären av GARDEN. Följande band spelade:

THE NATIONAL

Den briljanta albumsviten ”Boxer”, ”High Violet”, ”Trouble Will Find Me” och ”Sleep Well Beast” har inte bara förvandlat The National till ett av vår tids största indierockband, den har även gjort dem till ett av världens mest hyllade band.
Läs mer

FUTURE ISLANDS

Med skivan ”Singles” och supersingeln ”Seasons (Waiting For You)” gick Future Islands från att vara kultfavoriter till att bli synthpopikoner. Deras suveräna framförande av ”Seasons (Waiting For You)” hos David Letterman blev en omedelbar internetsuccé och då 2014 skulle sammanfattas rankades singeln som årets låt av bland andra Pitchfork.
Läs mer

WARPAINT

Ända sedan Warpaint släppte den från början självutgivna debut-ep:n “Exquisite Corpse” 2008 har de varit i konstant musikalisk rörelse. Om fullängdsdebuten “The Fool” hade en psykedeliskt inramning, hade den självbetitlade uppföljaren ett mer drömskt popskimmer. Och då de 2016 gav ut “Heads Up” hade det dansanta anslaget från deras omtalat suveräna konserter fått ett större utrymme.
Läs mer

CIGARETTES AFTER SEX

Förra året släppte Cigarettes After Sex sitt självbetitlade debutalbum. På det plockade bandet upp den musikaliska stafettpinnen från Mazzy Star samt Red House Painters och skivan hamnade högt på Rough Trades årsbästalista.
Läs mer

GOOD HARVEST

Deras fantastiska mix av Simon & Garfunkels samspel, Nick Drakes harmonier och Gillian Welchs berättarstil har gett den svenska americanaduon Good Harvest lyssnare runt om i världen.
Läs mer

Om biljettköp till Garden:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor