Fever Ray

Fever Ray | Gothenburg Film Studios, Göteborg | 25 mars
BOKA BILJETT

Tillsammans med sin bror Olof i duon The Knife introducerades Karin Dreijer internationellt och blev känd för sin djärva estetik och distinkta rösten. Som soloakten Fever Ray har hen sedan dess fortsatt att tänja på gränserna. Genom att under åren samarbeta med en rad olika producenter har ett på samma gång både sammanhållet och väldigt detaljerat verk skapats.

Om debutskivan från 2009 utmärktes av minimalistiska arrangemang, var 2017 års ”Plunge” snarare maximalistisk. Där utforskade Fever Ray hens begär utifrån en position som var lika politisk som den var lekfull. På den kommande skivan ”Radical Romantics”, som släpps 10 mars via Mute, uppfinner hen en namnlös karaktär, från vars perspektiv vi får uppleva kärleken från flera olika vinklar – både det smäktande och smygande, oron inför framtiden, hur allt kan falla samman, att slå sig ner i det vardagliga, rädslan för att en älskares godkännande ska färga av sig på den egna självkänslan. Det är en expansiv, men ändå fokuserad, skiva som talar till både hjärtat och hjärnan, som passar på både dansgolvet och i sovrummet.

Dreijer är en av popens sanna visionärer och i hens händer formas det råa och välbekanta till såväl oändligt vackra som hemska former. Styrkan balanseras av sårbarhet, ångesten av självsäkerhet. Blicka djup in i kärlekens spruckna prisma och hitta dig själv.

Om biljettköp till Fever Ray:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

  • —Gothenburg Film Studios | Göteborg

    Insläpp:

    Biljettpris: 495 kr + avgifter
    Åldersgräns: 18 år

    Biljetter Biljetter