Ennio Morricone

Ennio Morricone är antagligen den mest välkända filmkompositören någonsin. Det finns ingen exakt siffra, men hans musik har använts i hundratals filmer de senaste decennierna, kanske så många som 500 filmer. Under hans 60 år som dirigent och kompositör har Ennio Morricone hunnit skapa världskända stämuppställningar till stora filmproduktioner som The Good, The Bad And The Ugly (1966), Once Upon A Time In The West (1968) och A Fistful Of Dynamite (1971). Framförallt är han en av tre starka nyckelpersoner som förknippas med västernfilmens mest betydelsefulla filmer tillsammans med regissören Sergio Leone och skådespelaren Clint Eastwood.

Hans k-märkta verk återanvänds generation efter generation, och senast hörde vi honom i Quentin Tarantinos storfilm The Hateful Eight, efter att Morricones musik spelat en stor roll i andra Taratino-klassiker så som Kill Bill. Idag har Maestro Morricone en katalog på över 600 musikaliska verk.

Om biljettköp till Ennio Morricone:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor