Die Ärzte

DIE ÄRZTE

2 JUNI: STOCKHOLM | FRYSHUSET ARENAN

BOKA BILJETT

CIRKATIDER:
18:00 – Dörrar öppnar
19:35 – Die Ärzte
ca 22:00 – Konserten är slut

Die Ärzte skapade rubriker 1987 när de tyska myndigheterna ansåg att bandets musik var skadliga för ungdomar och svartlistade ett antal av deras allra populäraste låtar. Censuren tvingade trion att skippa dessa låtar vid deras konserter och skivbutiker som sålde deras album riskerade åtal. Drygt 35 år senare är läget ett annat – Die Ärzte har förvandlats till ett kultband som intar de största scenerna på de största festivalerna.

Die Ärzte, som bildades i Berlin 1982, har under åren gjort ett enormt avtryck på den centraleuropeiska musikscenen. Deras första skiva tillsammans med sångaren Rodrigo González var ”Die Bestie in Menschengestalt”, som bland annat innehöll den anti-nazistiska singeln ”Schrei nach Liebe”. Bandet har sedan dess vuxit för varje skivsläpp och blivit mer och mer framgångsrika, framför allt i Tyskland och andra tysktalande länder. De har gått från rökiga småklubbar i Berlin till att idag vara headliner på storfestivaler som Hurricane och Southside festival.

Die Ärzte har helt enkelt lett den tyska punkscenen. Ge dig själv en historielektion och ta reda på vad det var som fick de tyska myndigheterna att go bananas på 80-talet.

Om biljettköp till Die Ärzte:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor