Dehd

Dehd
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Dehd är Chicagobandet som slog indievärlden med häpnad då de 2020 avtäckte sitt tredje album ”Flower of Devotion”. Pitchfork dubbade den till Best New Music och Variety konstaterade att skivan var ”one of the most lively and inspired rock albums to come down the pike in recent memory”. Två år senare är trion redo att ta allt vidare.

Efter den storslaget wall of sound-osande singeln ”Bad Love” är Dehd nu aktuella med skivan ”Blue Skies”. Alla de dörrar som genombrottet med ”Flower of Devotion” öppnade har utnyttjats till max. Men även om budgeten, möjligheterna och samarbetena var klart större den här gången har de inte tummat på det som gör bandet så fantastiskt bra.

”Blue Skies” dryper fortfarande av samma reverbpreppade indie som innan. Call and response-partierna sitter fortfarande lika helgjutet. Och samspelet mellan sångarna Emily Kempf och Jason Balla framkallar fortfarande gåshud. Det mesta är sig likt. Det är bara mer och bättre, som DIY fast med en budget att matcha både ambitionerna och talangen.

Missade du Dehd-tåget förra gången är det dags att hoppa på nu. Det här är ett av banden som har potentialen att definiera indierocken under 20-talet.

Om biljettköp till Dehd:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor