Dead Meadow

Dead Meadow
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Dead Meadow uppstod ur Washingtons sjudande punk- och indiescen 1998. Året efter släppte de sitt omtalade och självbetitlade debutalbum. Under de 20 år som har gått har grundfundamentet hela tiden bestått av Steve Kille och Jason Simon, medan övriga medlemmar har kommit och gått.

Då ”The Nothing They Need” skulle spelas in inför det psykedeliska stonerrockbandets 20-årsjubileum slöt alla tidigare medlemmar upp och bidrog till albumet. Resultatet blev en bastant och mångfacetterad uppvisning i vad bandet kretsar kring – att sammanfoga det tidiga 70-talets hårdrock med 60-talets psykedeliska tongångar. Eller som en hyllande svensk recensent valde att uttrycka det: ”Så här skulle ett samarbete mellan Black Sabbath och Pink Floyd ha kunnat låta.”

Med sju studioalbum, två liveskivor, en Peel Sessions samt fler USA- och Europaturnéer än vad bandet själva kan minnas i ryggen har Dead Meadow gjort sig förtjänta av den subkulturella legendarstatus de numera åtnjuter.

”Psychrock-legendarerna har tyngden i behåll” – GAFFA om The Nothing They Need, 5 av 6

Om biljettköp till Dead Meadow:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta. Läs mer om våra biljettvillkor