Dead Can Dance

Dead Can Dance
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Notera:
Konserten på Göta Lejon i Stockholm 8 november är inställd. Redan köpta biljetter återbetalas till det konto som användes vid köpet.

Dead Can Dance och deras väldigt produktiva 80-tal gjorde att det brittisk/australiensiska bandet blev ett fenomen på världsmusikscenen, som även lämnade stora avtryck på populärmusiken. Efter att 2018 ha återvänt med albumet ”Dionysus” får vi äntligen chansen att uppleva Lisa Gerrard och Brendan Perry live.

Med sex album på nio år var Lisa Gerrard och Brendan Perrys skapelse konstant närvarande under 80- och början av 90-talet. Att deras skivor gavs ut av 4AD – ett skivbolag som annars främst är förknippat med indie och alternativ rock – säger en del om duons status som crossoverakt. Något som underströks ytterligare av albumet ”Spiritchaser” från 1996, som både toppade Billboards världsmusiklista och fick ett internationellt genomslag även hos en klart bredare publik. Men därefter blev det tyst.

Både Lisa Gerrard och Brendan Perry gick vidare med solokarriärer och andra sidoprojekt. Men 2005 gjorde den en efterlängtad reunionturné och 2012 gav duon ut sitt första nya album på drygt 15 år. Det följdes 2018 upp av ”Dionysus”.

På ”Dionysus” bevisar Dead Can Dance att musiken finns runt omkring oss – överallt, hela tiden. På skivan hörs bland annat en schweizisk getskötare, ett bisamhälle från Nya Zeeland och sydafrikansk fågelsång. De naturliga lätena fogas samman med traditionella folkinstrument från hela världen och suggestiva urrytmer. Toppat av mässande sång på ett påhittat språk skapas en ambient och snabbrörlig resa. Albumet ”Dionysus” är en tolkning av antikens skördefester till den grekiska guden och den inverkan som kulten och myten kring Dionysos har haft på den västerländska traditionen.

Då ”Dionysus” släpptes 2018 möttes den av fina recensioner från bland andra Uncut, Q Magazine och Pitchfork. De sju spåren utgör en redogörelse i två akter, där atmosfärer och anslag förflyttas över såväl tid och rum som teknologier.

Om biljettköp till Dead Can Dance:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor