Bright & Black

BRIGHT & BLACK

Baltic Sea Philharmonic under ledning av Kristjan Järvi

Solist: Eicca Toppinen (Apocalyptica)

8 MARS: STOCKHOLM | FILADELFIA CONVENTION CENTER

BOKA BILJETT

En symfoniorkester. Kompositörer från metalvärlden. En vild dirigent. En unik solist. Attityd och talang. Det här är: BRIGHT & BLACK

Metal och orkestermusik är två världar som tidigare har existerat parallellt. Nu kolliderar de äntligen, och då föds en ljudbild som aldrig har hörts förut. Genom att låta artister från metalvärlden komponera musik för en orkester smälter de två världarna samman i den banbrytande rörelsen Bright & Black.

Musiken utgör kärnan i Bright & Black. Bakom den står Eicca Toppinen (Apocalyptica), Fredrik Åkesson (Opeth), Erik Danielsson (Watain), Nico Elgstrand (Entombed AD), Tomas Haake/Dick Lövgren (Meshuggah), Jacob Hellner och Kristjan Järvi.

”Det är överväldigande när du hör en symfoniorkester framföra din musik med en lysande produktion och arrangemang”, säger Fredrik Åkesson (Opeth).

Bright & Blacks skiva ”The Album” släpps 26 januari. 8 mars får vi uppleva musiken live. Då uppträder Bright & Black på Filadelfia Convention Center i Stockholm. Det blir en ytterst exklusiv upplevelse, då Bright & Black endast kommer att ge fyra konserter under 2024 – i Stockholm, Tallin, Berlin och Hong Kong.

Eicca Toppinen:
Grundare av det finska metalbandet Apocalyptica och solist i Bright & Black. Tidigare student vid Sibelius-akademin. Kompositör och musikalisk producent för flera scenproduktioner och filmer. Utövare av metal på cello i 25 år.

Kristjan Järvi:
Baserad i Tallinn, dirigent och kompositör från en familj av stora dirigenter. Kristjan har rykte om sig att vara en innovativ och djärv dirigent, som rör sig fritt mellan olika stilar och genrer inom den klassiska scenen. Kristjan är också grundare, dirigent och konstnärlig ledare för Baltic Sea Philharmonic.

Baltic Sea Philharmonic:
Genom ett helt nytt tillvägagångssätt för hur en orkester kan framträda har Kristjan Järvi och Baltic Sea Philharmonic under flera år väckt den europeiska publikens intresse. Medlemmarna i BSP är alla nuvarande eller tidigare studenter vid akademierna i länderna omkring Östersjön. Den visionära ensemblen tar den traditionella orkestermodellen längre än någonsin tidigare. Med Eicca Toppinen som frontman kommer Bright & Black-showen att vara något utöver det vanliga, både för en orkesterpublik och för metalpubliken.

Om biljettköp till Bright & Black:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Ticketmaster.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Filadelfia Convention Center | Stockholm

  Insläpp:

  Baltic Sea Philharmonic under ledning av Kristjan Järvi
  Solist: Eicca Toppinen (Apocalyptica)
  Biljettpris: Från 450 kr + avgifter
  Åldersgräns: 13 år

  Biljetter Biljetter