Brass Against

BRASS AGAINST

2 NOVEMBER: STOCKHOLM | DEBASER

BOKA BILJETT

3 NOVEMBER: GÖTEBORG | Brewhouse

BOKA BILJETT

Ur ett turbulent samtidspolitiskt klimat föddes musikkollektivet Brass Against. Och gruppens syfte manifesterar sig i själva bandnamnet. ”Bleckblås mot” låter inte lika slagfärdigt som engelskans ”Brass Against”. Men likt det Rage Against the Machine som de både tolkar och inspirerats av bär de motståndet i både namn och praktik.

Renässansen för hypernationalism och reaktionär politik i USA sporrade gitarristen Brad Hammonds till handling. Symptomatiskt nog startade han Brass Against samma år 2017 som Donald Trump valdes in som president. Hammonds och saxofonisten Andy Gutauskas samlade ihop ett gäng musikervänner och motståndsorkestern var född.

Med glödande kampvilja och musiken som vapen har Brass Against tagit sig an världen. Utrustade med en repertoar av vitala och originella tolkningar av klassiska rock- och hiphoplåtar, samt egenskrivet material, stormar de mot sociala orättvisor och förtryck.

Brooklyn-orkestern tolkar låtar av grupper som Public Enemy, Led Zeppelin och Black Sabbath och allt däremellan. Men även framtida klassiker av färskare akter, som Kendrick Lamar och Run the Jewels. Blåsorkesterns sound färgas lika mycket av svängigt funkgung som färgstark rock. Kollektivets omtumlande livespelningar, med den energiska frontkvinnan och sångerskan Sophia Urista i spetsen, är omtalade för sin intensitet och kraft.

Protestmusik är mer relevant än någonsin – och sällan kommer kampsångerna lika svängigt och engagerande som med Brass Against.

Om biljettköp till BRASS AGAINST:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim och Tickster

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Debaser | Stockholm

  Insläpp:

  Biljettpris: 355 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter
 • —Brewhouse | Göteborg

  Insläpp:

  Biljettpris: 395 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter