Blind Guardian

BLIND GUARDIAN

Support: Sorcerer

5 APRIL: GÖTEBORG | TRÄDGÅR’N

BOKA BILJETT

6 APRIL: STOCKHOLM | FRYSHUSET ARENAN

BOKA BILJETT

Blind Guardian satte power metal-standard och utgör ett av heavy metal-musikens absoluta tungviktarband. Nu rullar deras turné in i Sverige för två spelningar.

Visst började detta band i tydligare thrash- och speed metal, ett sound som sedan stöptes om när 80-talet övergick i 90-talet. Där och då spikade gruppen den särpräglade heavy metal-mix som kom att bli deras signum. Därmed var Blind Guardian-saken avgjord. Därifrån har det varit pålitlighet med episk och fantasyinspirerad-power metal, med allt av pompa och ståt, under fyra årtionden.

Bandets speciella ljudresa, från thrash och speed in i symfonisk- och neoklassisk metal och prog, har format soundet. Men det viktigaste i sammanhanget är att Blind Guardian aldrig har dumpat det gamla för att göra plats för det nya. Deras metod har i stället gått ut på att bevara det bästa ur det förflutna och låta det samverka med det nya.

Så blir man ett band som samlar fans från alla möjliga subgenrer av heavy metal. Tyskarnas blandning av råa riff och medryckande harmonier, i ett vansinnigt högt tempo och med majestätisk inramning, går hem i de breda hårdrockslagren. Så egentligen ska man väl inte ens behöva nämna att detta är musik som gjord för livescenen. Där blir det redan pampiga ännu pampigare. Där är medlemmarna i denna klippa till metalband i sitt absolut mest rätta element.

Om biljettköp till Blind Guardian:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor

 • —Trädgår'n | Göteborg

  Insläpp:

  Biljettpris: 450 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter
 • —Fryshuset Arenan | Stockholm

  Insläpp:

  Biljettpris: 450 kr + avgifter
  Åldersgräns: 18 år

  Biljetter Biljetter