Black Pumas

Black Pumas
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Black Pumas har beskrivits som “Wu-Tang Clan möter James Brown” av radiostationen KCRW. Det är en jämförelse som verkligen sätter huvudet på spiken.

Ibland kan det du söker efter med ljus och lykta visa sig finnas på din egna bakgård. Eller som i fallet med den hyllade duon Black Pumas, lite längre ner för gatan.

2017 hade den Grammyvinnade gitarristen och producenten Adrian Quesada spelat in några instrumentella låtar i sin studio i Austin i Texas. Och nu sökte han efter en sångare. Han sökte via vänner i Los Angeles och i London, men ingen kändes helt rätt.

Samtidigt hade Eric Burton precis flyttat till just Austin för att försörja sig som gatumusikant. Med en bakgrund inom kyrkokör och ett stort intresse för musikteater var han kanske inte given för en karriär på topplistorna. Men när Quesada blev tipsad av en vän om ”den bästa sångaren han någonsin hört” ändrades gatumusikantens öde.

Resultatet av Quesadas och Burtons otippade samarbete är Black Pumas och deras R&B- och soulosande, självbetitlade album. Ett album som har hyllats av kritiker och nyvunna fans samt dessutom har nominerades till bland annat en Grammy för Best New Artist.

Konserten genomförs med stöd från Kulturrådet.

Om biljettköp till Black Pumas:

Officiell biljettleverantör till denna konsert är Eventim.

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor