black midi

black midi
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

black midi tycks inte ha fått memot om att pandemin har fått många unga band att skaka av frustration och existentiell kris. Istället står Englands intressantaste och mest utmanande rockband starkare än någonsin. Helt befriat från andra-skivan-syndrom och uppföljarångest tar nya ”Calvacade” det som inleddes med den hyllade debuten ”Schlagenheim” ännu längre, då bandet når nya höjder.

Att black midi själva inte enbart lyssnar på rock och jazz, utan även plockar inspiration från hiphop, elektronisk dansmusik, klassiskt, ambient och progg stod klart för alla som drabbades av den strålande debuten ”Schlagenheim”. Från gränslandet mellan noise och komplex postpunk gick bandet snabbt från att vara ett hypat hemlighetsmakeri med vitt omtalade spelningar till att bli ett fenomen.

Men då dammet från den första succén började lägga sig valde bandets ena gitarrist/sångare att ta ett uppehåll, så det black midi som möter oss på ”Calvacade” är en trio. Lägg därtill att den jambaserade skapandeprocess, som ledde fram till debutskivan, tvingades ersättas av ett mer traditionellt låtskrivande på grund av pandemins lockdown. Men tro inte att det innebär att black midi har förlorat i slagkraft. Det som var tänkt att bli skissartade demoinspelningar till den kommande skivan förvandlades till en enorm kreativ urladdning. Och plötsligt var ”Calvacade” född.

Oavsett om du har varit med ända sen den inledande bootleghypen eller aldrig tidigare har gett black midi den tid de behöver, bör du sätta tänderna i ”Calvacade”. Du kommer bli rikligt belönad.

”Sommarens och kanske årets mest komplexa skiva är synnerligen utmanande. Anta den utmaningen!” – Nöjesguiden om ”Schlagenheim”

Om biljettköp till black midi:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta.

Läs mer om våra biljettvillkor