Bill Callahan

Bill Callahan
INGA PLANERADE KONSERTER
Kolla in våra konserttips

Bill Callahan har alltid gått sin egen väg. Från de tidiga årens lekfulla, heminspelade lo-fi-kassetter, via hans geniförklarade släpp som Smog och fram till senare års utgivningar har han konstant undvikit det förutsägbara. Och längs vägen har han blivit en älskad kultfigur.

Som Smog var han med och drev på 90-talets lo-fi-explosion. Sedan dess har Bill Callahan förfinat, vidareutvecklats och hittat nya infallsvinklar. Därför kändes det bara logiskt att han elva album och 17 år in i karriären valde att debutera på nytt. Den här gången i eget namn.

Sedan 2007 års Bill Callahan-album ”Woke on a Whaleheart” har han mutat in sig som en bländande singer/songwriter. Med samma svartsynta ironi som han burit med sig sen Smogs tidiga släpp spinner Callahan fram mästerliga släpp, där både berättandet och inramningen alltid har lika mycket att erbjuda.

Men även om han numera lutar mer åt singer/songwriter än bångstyrig lo-fi kan Bill Callahan fortfarande överraska, som då han 2014 släppte den lysande dubskivan ”Have Fun with God”.

14 juni 2019 släppes ”Shepherd in a Sheepskin Vest” – Bill Callahans första nya album sen 2013.

Om biljettköp till Bill Callahan:

Vi rekommenderar alltid alla att köpa biljetter via de officiella biljettåterförsäljarna. Det är det enda sättet att garantera att biljetterna du köper är äkta. Då slipper du även betala ett onödigt högt pris.

Biljettlänkarna på vår sida leder alltid till en officiell återförsäljare. I vissa fall säljer även konsertarenan biljetter via sin hemsida.

Om du köper biljett i andra hand kan vi som arrangör inte i förväg kontrollera att din biljett är äkta. Läs mer om våra biljettvillkor